Fabrica Poiana din Brasov s-a inchis definitiv

Luni, 23 August 2010, ora 07:45
4095 citiri
Fabrica Poiana din Brasov s-a inchis definitiv
Foto: pattisonsign

Fabrica de ciocolata Poiana din Brasov s-a inchis definitiv. Conducerea fabricii a transferat ultimele doua linii la Ghimbav, intr-o fabrica detinuta de RAP Group.

RAP Group este un fost furnizor de echipamente al Kraft si a inceput in luna august productia pentru compania americana intr-o locatie noua din Ghimbav, arata Ziarul Financiar.

Omul de afaceri brasovean Radu Popeia este cel care controleaza acest grup.

In curand ar putea sa lanseze propriile branduri de dulciuri, insa pana acum nu a inregistrat nicio marca la OSIM. Investitia in aceasta fabrica, care are o suprafata de 4.500 de metri patrati, se ridica la peste 5 milioane de euro si are aproximativ 70 de angajati, in prezent.

Kraft Foods a oprit productia de ciocolata in Brasov

"Angajatii preluati de RAP de la Kraft Foods au fost transferati in fabrica de la Ghimbav", au precizat reprezentantii Kraft Foods Romania.

In 2008, Kraft anunta ca va inchide fabrica de ciocolata Poiana si va disponibiliza 440 de angajati in urmatorul an, dupa care, in 2009, a decis insa ca o parte din productie sa ramana la nivel local si a incheiat un contract de externalizare cu grupul RAP.

Cea mai mare parte a liniilor de productie ale fabricii Poiana a fost transferata la sfarsitul lui 2009 intr-o fabrica detinuta de Kraft Foods in Bulgaria.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fabrica Poiana Brasov inchisa, #Poiana Brasov inchisa, #fabrica Poiana Brasov, #angajati Poiana Brasov , #fabrica