evoMAG aniverseaza 15 ani si creste cu 40% capacitatea depozitului

Luni, 11 Mai 2020, ora 12:2115053 citiri
evoMAG aniverseaza 15 ani si creste cu 40% capacitatea depozitului

evoMAG aniverseaza 15 ani si creste cu 40% capacitatea depozitului, intr-un proces de extindere pe verticala. Decizia de extindere a capacitatii depozitului a fost luata pe fondul majorarii vanzarilor din ultimele doua luni si a fost posibila ca urmare a unei investitii anterioare, de 50.000 de euro, in sistemul de tip WMS.

"Situatia actuala ne reconfirma ca suntem in industria care trebuie si ca astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa luam decizii mai rapid, sa analizam mai bine datele, sa intelegem mai bine comportamentul si nevoile clientilor.

Suntem in acelasi domeniu de 15 ani. In tot acest timp, singurul lucru care a ramas la fel este ca online clientii pot adauga produse in cos.

In rest, totul s-a schimbat: tehnologiile folosite, partea operationala, intelegerea clientului, nevoile acestora, modalitatile de plata, serviciile oferite etc. Acum 15 ani era tabu sa cumperi online - acum e o normalitate.

Mai ales in conditiile actuale, cand, de la inceputul anului, industria de eCommerce a crescut cu 25%", spune Mihai Patrascu, CEO evoMAG.

Numarul comenzilor evoMAG a crescut, in ultimele 2 luni, cu peste 35%, pe fondul cererii mai mari si a schimbarii comportamentului de consum al clientilor.

"Luna trecuta, din totalul comenzilor, 40% au apartinut clientilor noi, aflati astfel la prima comanda pe evoMAG.ro.

A crescut mult numarul clientilor persoane fizice, iar decizia de cumparare a fost luata mult mai rapid.

A crescut conversia cu 30-40%, ajungand la 1,5%. Clientii au facut mai multe plati online, cu cardul, 60% dintre comenzi fiind platite in acest fel", mai spune Mihai Patrascu, mentionand ca, in general, oamenii cu cautat furnizori cu experienta, cu branduri puternice in piata si au ales jucatorii mai cunoscuti.

Pe langa cererea in crestere din ultimele doua luni, viteza de implementare a deciziilor a contribuit la majorarea vanzarilor evoMAG, angajatii companiei reusind ca, intr-o singura zi, sa faca tranzitia de la desfasurarea activitatii la birou, la cea in regim home office, iar evoMAG sa fie in tot acest timp 100% operational.

"Ne-a fost usor sa ne adaptam, pentru ca aveam deja implementate astfel de proceduri, de lucru de acasa. Diferenta a facut-o faptul ca avem un centru de date si ca am putut analiza datele saptamanal, ca sa ne putem da seama care este urmatorul trend si sa ajustam ofertele si produsele in consecinta.

Spre exemplu, in prima saptamana de la instaurarea starii de urgenta, a existat nevoia de a lucra de acasa, apoi de a gati acasa si de a face sport indoor, tendinte care s-au regasit in cererea pentru diferite categorii de produse.

Prelungirea starii de urgenta a generat nevoia de a lucra tot mai mult acasa, clientii cumparand scaune de birou ergonomice, laptopuri, imprimante, televizoare mai mari, webcam-uri, tablete etc. Am analizat toate aceste lucruri si ne-am putut adapta astfel la cerintele clientilor", mai spune Mihai Patrascu.

Pentru a marca 15 ani de activitate, evoMAG desfasoara o campanie aniversara, cu promotii la 50.000 de produse si reduceri ce ajung pana la 65%. Reducerile pot fi accesate pana pe 17 mai.

Despre evoMAG:

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comert electronic din Romania. Magazinul online comercializeaza peste 170.000 de produse din domeniile ITC, electrocasnice, auto, de ingrijire personala, sport fitness, asigurari si produse destinate nou-nascutilor.

evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienti ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite.

evoMAG este companie romaneasca de familie, fondata in 2005, de Mihai Patrascu, care ocupa, in continuare, pozitia de director general.

Mai multe informatii despre evoMAG, produsele si serviciile oferite se gasesc si pe pagina de Facebook a companiei si pe canalul de YouTube.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News