Elicoptere Super Puma de la Airbus cu piese made in Romania

Sambata, 09 August 2014, ora 10:07
3930 citiri
Elicoptere Super Puma de la Airbus cu piese made in Romania

Elicopterele Super Puma vor avea piese made in Romania. Afacerea urmeaza sa fie parafata de Ministerul Economiei si Airbus Helicopters pe 4 septembrie.

Actul oficial va stipula ca la IAR Ghimbav vor fi produse piese pentru elicopterele Super Puma, a anuntat vineri Emil Nita, deputat PSD de Brasov, transmite Mediafax.

In urma investitiei companiei Airbus, ar aparea 700 de noi locuri de munca la Ghimbav.

"La Bucuresti, in 4 septembrie, va fi semnat memorandumul intre Ministerul Economiei si firma Airbus Helicopters prin care la IAR Ghimbav se vor produce piese pentru elicopterele Super Puma. Din partea Romaniei, documentul va fi semnat de ministrul Economiei, Constantin Nita, iar la ceremonie va fi prezent si presedintele companiei Airbus Helicopters (...) Cifra investitiei de la Ghimbav va fi mentionata in memorandumul care va fi semnat pe 4 septembrie", a promis deputatul citat, care a sustinut ca face aceste precizari pentru ca au existat zvonuri cum ca Airbus Helicopters ar cauta alta varianta pentru producerea respectivelor piese.

Airbus ar putea produce elicoptere Super Puma in Romania

Elicopterul Super Puma are doua locuri pentru piloti si pana la 19 locuri pentru pasageri. Aparatul poate atinge o viteza maxima de 345 km/h.

Airbus Helicopters este prezenta in Romania prin Eurocopter Romania, creata in 2002, cu activitati legate de piata civila si militara, unde detine 51% din actiuni, diferenta fiind controlata de IAR.

IAR - Industria Aeronautica Romana, cunoscuta si ca Intreprinderea Aeronautica Romana, este o intreprindere de inginerie, constructie si intretinere a aeronavelor, din Brasov, Romania, infiintata in anul 1925. Statul detine la IAR Brasov 64,9% din actiuni prin intermediul Ministerului Economiei.

Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Dobânzile au scăzut ușor în ultimele luni, la fel și ratele celor care avea dobânzi variabile. Deși sumele nu sunt considerabile le-au deschis românilor apetitul pentru credite. Una...
#elicoptere Super Puma Romania, #piese Airbus produse Romania, #elicoptere Super Puma Brasov, #IAR Ghimbav Airbus , #investitii straine