O cunoscuta fabrica din Timisoara vinde cu peste 12 milioane de euro un teren de 5,6 hactare. Cumparator, un misterios dezvoltator imobiliar

Marti, 02 Martie 2021, ora 21:044933 citiri
O cunoscuta fabrica din Timisoara vinde cu peste 12 milioane de euro un teren de 5,6 hactare. Cumparator, un misterios dezvoltator imobiliar
Fosta locatie a fabricii Elba FOTO imobiliare.ro

Firma timisoreana Elba, care produce faruri pentru grupuri auto precum Dacia-Renault sau Skoda, a negociat vanzarea unui teren de aproximativ 56.000 mp din Timisoara pentru suma de 12,5 milioane de euro. Potrivit zf.ro, cumparator este un dezvoltator imobiliar care a vrut sa ramana anonim.

"Consiliul de Administratie al societatii a facut demersuri pentru vanzarea terenului din Strada Garii si am primit o oferta pe care o consideram acceptabila si pe care o supunem aprobarii actionarilor. Suprafata terenului este de aproximativ 56.000 mp, (...) si cuprinde inclusiv drumul de acces.

Pretul este de 12,5 milioane de euro si se va plati dupa obtinerea aprobarii PUZ-ului si a autorizatiei de construire pentru prima parte a constructiei. Ca timp, se estimeaza un interval de maximum un an si jumatate. Cumparatorul este un investitor imobiliar si doreste sa se mentina confidentialitatea privind denumirea sa pana la momentul intocmirii documentelor publice aferente procedurilor administrative", se arata intr-un document al Consiliului de Administratie al societatii Elba,citat de Ziarul Financiar.

Istoria Elba incepe in 1921, cand a fost infiintata firma Dura, care avea ca si obiect principal de activitate fabricarea reperelor destinate copurilor de iluminat. Aceasta firma a constituit punctul de plecare al existentei firmei ELBA de astazi.

In 1923, ia nastere o alta firma, al carei viitor o va apropia de ELBA. Este vorba de firma "Rudolf Kissling si Fiul"care in 1925 va lua numele de LUMINA − Fabrica Romana de Candelabre si Marfuri Metalice S.A.

La scurt timp dupa incheierea regimului comunist, in 1990, firma isi schimba titulatura in S.C. ELBA S.A., iar cinci ani mai tarziu reuseste sa se privatizeze integral.

Mai puteti citi: