ECOMpedia.ro a lansat "Tot ce trebuie sa stii despre un magazin online - Ghidul incepatorului"

Luni, 22 Iulie 2019, ora 14:028682 citiri
ECOMpedia.ro a lansat "Tot ce trebuie sa stii despre un magazin online - Ghidul incepatorului"
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

In 2018, valoarea cumparaturilor online autohtone a fost de peste 3,5 miliarde Euro (+30% mai mult decat in anul anterior) si se estimeaza ca piata e-commerce din Romania va depasi valoarea de 4,5 miliarde Euro in 2019.

Pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum in domeniu, care vrea sa devina unul dintre cei peste 15.000 de comercianti online din Romania, ECOMpedia.ro a pus la punct un material educational, cu sfaturi practice si utile: "Tot ce trebuie sa stii despre un magazin online - Ghidul incepatorului".

Ghidul, care poate fi citit sau descarcat gratuit de aici, cuprinde 11 capitole care contin informatiile de baza din domeniile conexe pe care orice nou antreprenor trebuie sa le cunoasca.

Cele 11 module au fost compuse impreuna cu 9 specialisti in domeniu (cunoscuti la nivel national, gratie experientei si rezultatelor semnificative): Cristiana Deca, Bogdan Manolea, Liviu Taloi, Marian Seitan, Adriana Manu, Horia Grozea, Cosmin Daraban, Roxana Olaru si Ionut Munteanu.

In plus, in ghid ofera sfaturi si 3 magazine online de succes din tara noastra (eMAG.ro, Libris.ro si BestKids.ro), pentru a-i face pe viitorii antreprenori sa constientizeze ce inseamna sa ai un magazin online.

Ce poti invata din "Ghidul incepatorului":

- Ce este un magazin online?
- Cum deschidem o societate comerciala?
- Cum respectam legislatia e-commerce?
- Cum alegem nisa unui magazin online?
- Ce este si cum facem dropshipping?
- Ce trebuie sa stim despre curieri?
- Ce sunt si cum ne ajuta procesatorii de plati?
- Cum sa alegem platforma e-commerce potrivita?
- Crearea propriu-zisa a magazinului online
- Cum facem marketing online?
- De ce sa alegem servicii de consultanta?

"Asa cum am spus-o in nenumarate randuri, obiectivul ECOMpedia este acela de a ajuta 15.000 de magazine online. Vrem sa ne punem amprenta in educarea generatei e-commerce de maine, pentru ca inca exista loc destul in aceasta industrie!

Ghidul l-am conceput in nici mai mult, nici mai putin de 6 luni. Ne-am dorit sa fie un set de informatii esentiale pentru orice viitor detinator de magazin online. Vrem sa credem ca ghidul acesta este piatra de temelie pentru orice magazin online de succes, cel putin la nivel teoretic, informatiile respective find suficiente unui start de exceptie", explica Marian Tcaciuc (Project Manager ECOMpedia.ro si coordonatorul proiectului).

"Atunci cand esti la inceput de drum, ai face orice sa afli pasii corecti cand iti lansezi un magazin online. Am vorbit cu multi antreprenori aflati in situatia disperata de a nu sti cui sa ceara ajutor, din cauza informatiilor de calitate slaba existente pe Internet si a promisiunilor neonorate ale multora dintre furnizorii de servicii din industrie.

Era nevoie de o informatie simpla, clara si aplicabila imediat, astfel incat sa ajutam - asa cum ne-am propus - industria e-commerce din Romania. A fost un efort de echipa, pentru care multumesc agentiilor partenere ECOMpedia si specialistilor care ne-au ajutat.

Mai este nevoie ca antreprenorul aflat la inceput de drum sa afle ca exista acest ghid si aici avem nevoie de ajutorul mass-media, pentru a comunica in piata o informatie de foarte buna calitate", completeaza Liviu Taloi (Fondator ECOMpedia.ro si Senior Expert in e-commerce).

Despre ECOMpedia.ro

ECOMpedia.ro este un site care ofera stiri, interviuri si raspunsuri la intrebari diverse din domeniul cometului electronic, pentru a ajuta orice proprietar de magazin online din Romania sa se descurce pe piata pe care activeaza.

Pe www.ecompedia.ro acestia gasesc informatii despre Mediu Piata (raspunsuri despre piata e-commerce autohtona), Business (discutii despre deschiderea unei firme, alegerea nisei), Marketing Comunicare (utilitatea fiecarui canal de marketing), Tehnic (realizarea propriu-zisa a magazinului online si alegerea platformei e-commerce potrivite), Usability Optimizarea conversiilor (tips tricks despre cresterea vanzarilor magazinului online) .

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News