EADS a deschis o fabrica de componente pentru aeronave la Brasov

Marti, 12 Iulie 2011, ora 12:14
2332 citiri
EADS a deschis o fabrica de componente pentru aeronave la Brasov

Compania Premium Aerotech, din grupul franco-german EADS, a deschis marti o noua fabrica de componente pentru aeronave, in Ghimbav, judetul Brasov, in urma unei investitii de 40 milioane euro.

La eveniment au participat premierul Emil Boc, dar si ministrii Economiei, Ion Ariton, si cel al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Fabrica are o suprafata de 60.000 metri patrati si este construita pe platforma IAR Ghimbav, companie din industria aeronautica detinuta de Ministerul Economiei.

Faza de dezvoltare treptata a productiei va continua pana la sfarsitul anului 2012. Din acel moment, peste 500 de persoane vor fi angajate in fabrica celui mai important producator european in domeniul structurilor aeronautice (fata de 300 de angajati in prezent).

Pana in prezent a fost finalizata cea de-a doua faza de constructie pentru noua unitate de productie, ce va fi axata pe productia si asamblarea componentelor metalice pentru toate programele de serie Airbus. Productia a inceput in decembrie 2010, la finalizarea primei faze de constructie. Fabrica a fost construita in 14 luni.

Prezent la inaugurare, presedintele Consiliului de Administratie EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), Louis Gallois, a declarat ca vede Romania ca pe un partener important pentru industria aeronautica europeana.

"EADS isi extinde astfel prezenta in mediul industrial din Romania, prezenta care de altfel s-a facut simtita deja prin proiecte importante, cum ar fi proiectul privind securitatea frontierelor. Competentele angajatilor locali sunt impresionante", a declarat Louis Gallois.

Potrivit acestuia, noua unitate Premium Aerotech va deveni o parte importanta a lantului de furnizori ai grupului EADS si va contribui la cresterea competitivitatii industriei aeronautice europene.

Presedintele Consiliului de Administratie al EADS a apreciat totodata rolul pe care il joaca Romania in dezvoltarea industriei aeronautice din Europa.

Premium Aerotech este cel mai important producator european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producand in principal pentru Airbus. Compania a fost infiintata in anul 2009 ca filiala detinuta in intregime de grupul de aeronautica si aparare EADS.

Premium Aerotech GmbH are peste 7.000 angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde euro in 2010. Activitatea de baza o constituie dezvoltarea si producerea de structuri compozite aerospatiale din metal si fibre de carbon, precum si a dispozitivelor si sistemelor de fabricatie aferente. Compania are unitati de productie in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel in Germania si la Ghimbav (judetul Brasov), Romania.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fabrica EADS Brasov, #fabrica componente aeronave, #fabrica Brasov , #fabrica