Din 53.000 de cereri din aplicatia IMM Invest, peste 20.000 au fost transmise la banci

Luni, 04 Mai 2020, ora 12:28
3150 citiri
Din 53.000 de cereri din aplicatia IMM Invest, peste 20.000 au fost transmise la banci
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a prelucrat toate cererile de inscriere in programul IMM Invest Romania, inregistrate pana la data de 4 mai 2020.

Astfel, 20.139 de solicitari au fost transmise catre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate in vederea obtinerii acordului de finantare. Potrivit sursei citate, in mini-vacanta de 1 Mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile inscrise in programul IMM Invest pana la data de 3 mai 2020.

"In urma unei mobilizari fara precedent", in care au fost implicati toti angajatii FNGCIMM, au fost analizate 47.896 cereri formulate de 37.089 IMM-uri inregistrate in aplicatia www.imminvest.ro, iar 20.139 de solicitari au fost transmise catre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate in vederea obtinerii acordului de finantare.

"Au fost primite mii de mesaje de la IMM-uri care au solicitat suportul echipei de consiliere pentru a afla modalitatea de accesare a programului si s-au cerut clarificari sau sprijin in depasirea unor dificultati aparute in procesul de inscriere.

Ne-am straduit sa raspundem in timpul cel mai scurt si sa oferim servicii de consiliere si asistenta permanenta", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii FNGCIMM sustin ca "activitatea extrem de intensa si sustinuta" din ultimele sase zile a permis sa fie respectata promisiunea facuta fiecarui IMM, ca in termen de maxim 72 de ore, sa fie realizata analiza de eligibilitate a oricarei solicitari.

"Proiectele finantate prin cea mai ampla si complexa schema de creditare, garantare si ajutor de stat destinata IMM-urilor implementata vreodata in Romania, fie din fonduri guvernamentale sau europene, va genera un efect semnificativ in economie prin infuzia imediata de lichiditate in ecosistemul de afaceri si, foarte important, va consolida relatia de parteneriat intre antreprenori - FNGCIMM si finantatori, iar creditarea garantata va deveni, speram, o modalitate fireasca de dezvoltare a companiilor in mediul de afaceri romanesc", a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Din cele 53.190 de cereri introduse in aplicatie de la demararea programului IMM Invest Romania, au fost analizate 47.896 cereri (reprezentand 90% din total cereri), formulate de 37.089 IMM-uri inregistrate in aplicatie, un numar de 20.139 de solicitari au fost transmise la banca (43,56%), pentru un numar de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificari, iar 49 de solicitari au fost respinse, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Totodata, 4.519 de cereri (8,7%) urmeaza sa fie luate in analiza.

Reprezentantii FNGCIMM reamintesc ca aplicatia programului IMM Invest Romania va ramane deschisa pana 31 decembrie 2020, avand un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei. Garantia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator. FNGCIMM SA - IFN colaboreaza cu 27 institutii financiare in baza unor conventii de lucru.

Iata care era situatia anuntata joi de ministrul Florin Citu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#cereri IMMInvest, #firme IMMInvest , #informatii firme