Deloitte: Companiile asteapta mai mult sprijin din partea Guvernului

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 18:46703 citiri
Deloitte: Companiile asteapta mai mult sprijin din partea Guvernului
Foto: Deloitte

Recesiunea globala prelungita reprezinta principalul factor de risc pentru cresterea afacerilor, iar companiile asteapta acum mai mult sprijin din partea statului, considerand ca stimulentele guvernamentale reprezinta cel mai important catalizator de relansare economica, se arata intr-un studiu al firmei de consultanta Deloitte.

"Asa cum era de asteptat, criza din 2009 a destabilizat comunitatea de afaceri, provocand companiile sa ramana pe pozitii, daca vor putea.

2010 este anul in care supravietuitorii isi recalibreaza pozitia. Insa nu exista deocamdata castigatori, in conditiile in care criza se adanceste la nivel macroeconomic, iar presiunea pentru sprijinul guvernamental si restructurare creste tot mai mult", a declarat George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit spuselor sale, masurile de austeritate sunt esentiale pentru relansarea economiei, chiar daca nu sunt populare in plan social. "Reducerea costurilor de protectie sociala va ajuta statul sa isi concentreze eforturile si resursele in singurul domeniu care poate scoate Romania din criza - economia reala", a adaugat Mucibabici.

Conform studiului, 32 la suta din respondeti se asteapta ca Romania sa iasa din recesiune in al doilea trimestru din acest an, si tot 32 la suta cred ca acest lucru se va intampla in prima jumatate a anului 2011.

Totusi, 34 la suta dintre participantii la studiu mizeaza pe crestere economica in urmatoarele 12 luni, in timp ce jumatate se asteapta la o stagnare, in aceeasi perioada.

Peste o treime dintre directorii executivi chestionati considera ca stimulentele guvernamentale sunt cel mai important catalizator care poate relansa economia. De asemenea, 15 la suta cred ca masurile fiscala sunt principalul stimulent economic.