De ce toata lumea din Monaco e putred de bogata

Luni, 01 Iunie 2015, ora 19:02
16005 citiri
De ce toata lumea din Monaco e putred de bogata
Foto: Wikipedia

Cand ne gandim la Monaco, primele lucruri care ne vin in minte sunt bogatia, masinile scumpe si cazinourile. Dar putini dintre noi isi pun intrebarea cum de a ajuns sa fie acest stat minuscul o oaza a bogatasilor.

In Monaco locuiesc aproximativ 38.000 de oameni, iar unul din trei este milionar, potrivit datelor WealthInsight. Totodata, statul are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, relateaza CNN Money.

Dar cum s-a ajuns aici? Principalul motiv este reprezentat de taxele mici. Impozitul pe venit a fost anulat inca din anul 1869, iar taxele pentru companii si indivizi sunt extrem de scazute. Pentru ca aici ti se impoziteaza foarte putin din avere, Monaco a atras bogatasi din toate colturile lumii, din peste 100 de tari.

Monaco a fost scos de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale necooperante

Printre cei care locuiesc in micul stat de pe coasta Frantei se numara pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, tenismenul Novak Djokovic si Tina Green, sotia miliardarului britanic Philip Green.

Pe langa marele avantaj legat de taxe, bogatii lumii mai prefera Monaco si pentru stilul de viata luxuriant.

Combinatia dintre o vreme placuta mai tot anul, stabilitate politica si diverse evenimente inedite s-a dovedit a fi atractiva pentru cei mai pricopsiti. Mai ales ca in Monaco se poate ajunge foarte usor de la Aeroportul din Nisa, Franta.

Toate aceste atractii din Monaco - un stat de dimensiunea Central Park din New York - au facut ca piata imobiliara sa fie infloritoare. Cererea este mare, oferta insuficienta, iar preturile proprietatilor sunt prohibitive.

O locuinta de lux se vinde in Monaco cu circa 9.000 de dolari pe metru patrat, cu aproximativ 50% mai mult comparativ cu unele zone bune din New York.

Si afacerile cu iahturi merg bine in Monaco. Multi dintre agentii imobiliari vand ambarcatiuni de lux la pachet cu apartamente sau vile.

Totusi, unii ar putea considera dezavantajos faptul ca Monaco nu este nici de departe un loc linistit. Din contra, uneori devine de-a dreptul zgomotos, mai ales cand localnicii isi scot la plimbare bolizii cu super motoare.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Monaco bogati, #Monaco taxe, #Monaco imobiliar, #Monaco milionari, #Monaco fara taxe , #oameni afaceri