De ce sa tii cont cand calatoresti des in scop de afaceri

Advertorial
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 12:15
9770 citiri
De ce sa tii cont cand calatoresti des in scop de afaceri
Foto: pexels.com

A fi mereu pe drum nu este o sarcina usoara, nici macar pentru cei carora le face placere sa calatoreasca, insa acest obicei devine un stil de viata. Fie ca este vorba de manageri de vanzari, antreprenori sau angajati care fac munca de teren, cei care calatoresc in scop de business foarte des trebuie sa fie bine organizati si pregatiti pentru orice scenarii.

Acestia pot calatori local sau international, lucru care influenteaza si mijloacele de transport pe care trebuie sa le foloseasca. In contextul actual, odata cu pandemia de coronavirus, aceste activitati au fost puse pe pauza si incep sa revina la normal cu precautie. Iata cateva sfaturi utile daca urmeaza sa faci o schimbare in cariera in aceasta directie:

Alege cel mai potrivit mijloc de transport

In functie de nevoile tale si de detaliile calatoriilor, trebuie sa alegi mereu mijlocul de transport care te ajuta sa ajungi cat mai in siguranta, confortabil si la timp. Daca va trebui sa folosesti masina personala pentru aceste calatorii, alege un model precum Mercedes Benz care iti poate asigura un drum fara probleme, chiar elegant. Masina este o optiune potrivita in aceasta perioada si datorita intimitatii pe care ti-o ofera, a spatiului privat - toate acestea fiind esentiale in vreme de pandemie.

Daca trebuie sa ajungi intr-o tara vecina precum Ungaria, opteaza pentru un drum cu avionul, mai ales daca ai mitinguri a doua zi de dimineata. Este esential sa fii odihnit si pregatit pentru provocarile pe care ti le pregatesc intalnirile cu clientii sau partenerii internationali. Cand calatoresti cu avionul este important sa te ocupi de check-in online si sa eviti orice factor care iti poate intarzia calatoria. De asemenea, daca trebuie sa fii pregatit de intalniri in prima parte a zilei, alege mereu un zbor pentru seara de dinainte si asigura-te ca te poti odihni.

Lucreaza la abilitatile interpersonale

A fi pe drumuri pentru job inseamna a interactiona cu cat mai multi oameni, fie ca acestia sunt clienti sau posibili parteneri de afaceri pe care vrei sa-i impresionezi. Un astfel de job implica o comunicare constanta cu cei care iti pot pune compania intr-o alta lumina, dar si o buna intelegere a tehnicilor de vanzari. Ce poti face pentru a-ti dezvolta permanent aceste abilitati:

● Pastreaza-ti mintea deschisa;

● Tine cont de sentimentele si preferintele celor cu care comunici;

● Dezvolta-ti permanent abilitatile de lider;

● Asculta-i pe cei cu care discuti si nu-i intrerupe;

● Arata-ti respectul cu fiecare ocazie;

● Acorda atentie limbajului corpului;

● Evita negativitatea.

De asemenea, cand calatoresti in scop de business este esential sa lucrezi la abilitatile tale de organizare a timpului, la rabdare si la un program cat mai concentrat pe sanatate. Fie ca este vorba de somn sau de exercitii fizice, asigura-te ca le oferi importanta in fiecare zi, indiferent de locul in care te afli.

Ramai informat cu privire la situatia actuala

Indiferent de locul in care calatoresti in acest an si in perioada postpandemie, trebuie sa fii la curent cu toate restrictiile si legislatia impuse de autoritati. Evita contactul apropiat cu cei pe care trebuie sa-i intalnesti, respecta masurile stricte de igiena si asigura-te ca acestia fac la fel la randul lor. Felul in care comunici in sfera de business si cea personala se va schimba in aceasta perioada si trebuie sa fii deschis spre o abordare flexibila permanent. Nu-ti face planuri pana in momentul in care esti sigur ca tara in care vrei sa calatoresti nu impune carantinare sau izolare.

Daca vrei sa-ti schimbi locul de munca, iar jobul nou implica mai multe calatorii in tara sau in strainatate, tine cont de cateva aspecte care pot face totul mai usor pentru tine si care iti pot aduce rezultatele pe care le astepti.

Sursa foto: pexels.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afaceri, #transport, #mercedes benz , #stiri afaceri