De ce sa te opresti la mediator in drum spre tribunal?

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 07:18
4961 citiri
De ce sa te opresti la mediator in drum spre tribunal?
Foto: Arhiva

Rezolvarea diferendelor la tribunal si acceptarea deciziei unei instante judecatoresti nu reprezinta singura modalitate de stingere a unui conflict, iar romanii implicati in diverse litigii vor avea ocazia sa cunoasca si sa inteleaga in prealabil procedura medierii, in cadrul unei sedinte de informare obligatorii in vederea solutionarii conflictului pe cale amiabila.

Astfel, legea nr. 115 din 4 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator introduce obligativitatea, incepand cu 9 ianuarie 2013, a participarii la o sedinta de informare asupra medierii atat inainte de a introduce o actiune in instanta, cat si in cazul unui proces in desfasurare.

Potrivit legii, pot fi solutionate prin mediere orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si conflictele din domeniul protectiei consumatorilor.

"Sunt convins ca, odata cu intrarea in vigoare a acestei prevederi legale, mediatorii vor reusi sa convinga multe persoane sa incerce medierea, datorita avantajelor acestei metode de rezolvare a conflictelor. Medierea este, insa, abia la inceput si recurgerea la aceasta metoda de rezolvare a conflictelor presupune depasirea unui prag psihologic pentru cei care sunt angrenati in dispute. Trebuie ca persoanele respective sa treaca de la atitudinea 'am dreptate, trebuie sa lupt si sa castig' la 'trebuie sa negociez, sa conving, sa conlucrez, sa fac compromisuri'. De aceea, va fi nevoie de ceva timp pentru ca numarul disputelor rezolvate prin mediere sa reduca semnificativ numarul litigiilor care se rezolva in instanta", a spus mediatorul Costin Stoica pentru Ziare.com.

Potrivit legii, mediatorul nu poate solicita plata unui onorariu pentru informarea partilor. "Pentru cei care participa la sedinta de informare nu exista alte costuri legate direct de aceasta participare si de prestatia mediatorului. Costurile logistice (eventuale telefoane, corespondenta, deplasarea la biroul mediatorului) apartin participantilor", a adaugat Costin Stoica.

In cadrul procedurii de mediere, partile implicate in litigiu participa efectiv la construirea unei solutii, care poate fi, prin urmare, multumitoare intr-un grad mai mare comparativ cu solutia impusa de o instanta de judecata. De asemenea, durata si costurile aferente procedurii sunt mai mici.

In plus, completeaza specialistul, "totul se desfasoara in confidentialitate totala (mediatorul este obligat sa pastreze secretul asupra persoanelor, obiectului disputei, informatiilor care i se furnizeaza si asupra rezultatului medierii) si exista posibilitatea de recuperare a unor costuri implicate de recurgerea anterioara la proces".

Mediatorul trebuie sa fie neutru si impartial. "In timpul medierii mediatorul nu indica o solutie, niciodata nu o sa spuna 'Eu cred ca e mai bine sa faceti asa'. El doar faciliteaza dialogul si negocierea, folosind tehnici specifice", a subliniat Costin Stoica.

Solutia conflictului va fi determinata de cele doua parti, nu va fi impusa de cineva. "Este mai usor sa o respecti atunci cand tu ai construit solutia respectiva si esti de acord cu ea. Cand ti-o impune judecatorul o accepti fiindca nu ai incotro."

Cum se desfasoara procedura de mediere

Partile apeleaza la un mediator si stabilesc data si ora la care va loc sedinta de informare. Informarea se poate face in sedinta comuna sau in sedinte separate.

Mediatorul informeaza partile despre avantajele medierii, scopul medierii, efectele juridice ale medierii si ale acordului de mediere, fara a pretinde onorariu. La sfarsit, se semneaza un proces verbal, care trebuie semnat de toate partile, a explicat mediatorul. Dupa sedinta de informare, partile stabilesc daca vor continua pe calea rezolvarii conflictului prin mediere.

"In cadrul medierii, se pot organiza sesiuni de discutii separate cu fiecare parte, atunci cand comunicarea intre partile care vin la mediere devine dificila, impiedicand partile sa avanseze spre o solutie. Atunci cand o parte intra la discutii cu mediatorul, cealalta asteapta. In timpul sesiunii separate, mediatorul ar putea primi informatii pe care respectiva persoana nu le-ar da in prezenta celeilalte si care raman confidentiale", a explicat Costin Stoica, care crede ca sesiunile separate ar trebui sa ajute partile sa ajunga mai usor la o intelegere.

Organizarea de discutii separate cu partile ar putea genera suspiciuni de o parte si de cealalta, pe care mediatorul trebuie sa le inlature. Increderea intre participanti este un criteriu de baza.

Desigur, nu toate litigiile pot fi rezolvate prin mediere. "Daca partile nu vor sa se impace, daca nu au de gand sa incerce sa construiasca impreuna o solutie, medierea are sanse mici de reusita", sustine mediatorul.

In acest caz, procedura ia sfarsit prin acordul comun al partilor si poate fi incheiat un proces verbal daca cineva solicita dovada ca s-a incercat intai medierea.

Costurile medierii sunt stabilite in functie de fiecare caz in parte, de durata si de complexitatea acestora. Nu exista nicio reglementare in privinta onorariului, nefiind prevazut prin lege un nivel minim sau maxim.

Punctul sensibil

Exista, insa, un motiv pentru care oamenii ar putea fi reticenti fata de aceasta metoda: in urma procesului de mediere, rezulta un acord de mediere, care poate sa fie sau sa nu fie respectat.

"In urma medierii, se incheie un acord de mediere. Este adevarat, exista posibilitatea ca acesta sa nu fie respectat. In acest caz, partile revin in punctul de la care au plecat, poate cu mai putina incredere una fata de cealalta. Acesta este un punct sensibil, care i-ar putea face pe unii sa fie reticenti. De aceea este important ca, in timpul medierii, partile sa depuna tot efortul pentru a construi o solutie care sa fie reciproc acceptabila si durabila", a precizat Stoica.

Noile prevederi legislative dau mediatorilor posibilitatea de a-si folosi puterea de convingere si talentul de negociere pentru a convinge partile aflate in conflicte, in etapa informativa, de avantajele medierii.

"Speram ca numarul de mediatori este suficient de mare pentru ca acestia sa faca fata valului de solicitari pentru sedinte de informare care va urma incepind cu 9 ianuarie 2013. Daca se va dovedi ca aceste prevederi vor duce in timp la micsorarea semnificativa a incarcarii instantelor de judecata, poate vom vedea si alte masuri pentru incurajarea rezolvarii conflictelor prin mediere", a conchis mediatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#mediere conflict, #mediere proces tribunal, #rezolvare litigii mediator , #informatii firme