De ce să achiziționezi Servicii de SSM de la o unitate protejată autorizată?

Advertorial
Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 18:27
6053 citiri
De ce să achiziționezi Servicii de SSM de la o unitate protejată autorizată?
servicii SSM FOTO: freepik.com

Activitatea de securitate și sănătate în muncă (SSM) reprezintă o componentă administrativă importantă pentru orice organizație. Pentru a asigura în mod corespunzător acest tip de activitate puteți apela la servicii SSM oferite de către firme specializate.

Unitățile protejate autorizate sunt entități care pot oferi servicii SSM, iar dacă achiziționați un pachet de servicii de securitate și sănătate în muncă de la o unitate protejată puteți beneficia de anumite facilități. O unitate protejată autorizată reprezintă entitatea de drept public sau privat cu gestiune proprie, în cadrul căreia sunt angajate minimum 3 persoane cu handicap, care reprezintă cel puțin 30% din numărul total al angajaților, iar timpul de lucru cumulat al acestora reprezintă cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților, precum și orice formă de organizare, potrivit legii, aleasă pentru desfășurarea unei activități economice de către o persoană fizică deținătoare a unui certificat de încadrare în grad de handicap.

Persoanele juridice din România care au peste 50 de angajați pot să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate pe care să le deconteze (inclusiv facturi de avans) în limita a 50% din salariul de bază minim brut.

UtilDeco din Iași este o Unitate protejată autorizată care oferă servicii de securitate și sănătate în muncă. Acest tip de servicii include toate demersurile și activitățile instituționalizate care au ca scop asigurarea celor mai bune condiții de muncă. Veți beneficia de întocmirea dosarului SSM, de instructaj introductiv general și instructaje periodice, de întocmirea planurilor proprii de securitate și sănătate în muncă, de instruirea, testarea şi consemnarea fişelor individuale de instruire și de coordonarea comitetului de securitate.

Astfel, achiziționând pe bază de parteneriat cu o unitate protejată autorizată servicii SSM, veți beneficia de un pachet complet de servicii de securitate și sănătate în muncă, precum și de decontare în limita a 50% din salariul de bază minim brut pentru serviciile achiziționate, dacă aveți mai mult de 50 de angajați. Totodată, parteneriatul cu o unitate protejată autorizată are un impact social pozitiv deoarece veți contribui la susținerea angajaților proveniți din grupurile vulnerabile și veți susține un model de business cu rol important în dezvoltarea comunităților locale.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#servicii SSM, #SSM , #stiri afaceri