Cutremur Japonia: Mai multe fabrici raman inchise

Sambata, 12 Martie 2011, ora 17:09
1217 citiri
Cutremur Japonia: Mai multe fabrici raman inchise
Foto: BBC

Puternic afectate de cutremurul devastator ce a lovit, vineri, Japonia, mai multe fabrici nipone continua sa isi tina portile inchise, oprind productia. Pe lista se afla gigantii Sony, Toyota, Nissan si Honda.

Sony are sase fabrici in Japonia - patru in Miyagio si doua in Fukushima, regiuni afectate de cutremur. Productia in toate cele sase a fost oprita pentru moment si nu se stie cand lucrurile vor reveni la normal. Toti angajatii de aici au fost evacuati in siguranta.

Toyota Motors a inchis trei fabrici, iar Nissan patru. In plus, cei din urma au raportat faptul ca in urma tragediei doi muncitori au fost raniti. Si Honda a oprit productia la doua fabrici, un muncitor de aici a fost ucis, iar alti 30 raniti, noteaza BBC.

Companiile urmeaza sa stabileasca valoarea pagubelor inregistrate.

Seismul de vineri a inchis porturi, centrale electrice si rafinarii. O explozie s-a produs la un combinat petrochimic din Sendai, in timp ce un incendiu puternic a distrus o rafinarie de petrol din orasul Ichihara.

Analistii spun ca seismul va avea un "profund" impact asupra economiei nipone - una dintre cele mai puternice din lume. Ei sustin ca prejudiciul poate fi la fel de mare ca cel inregistrat in urma cutremurului din 1995 din orasul Kobe, desi acum Japonia "a fost mult mai bine pregatita pentru acest tip de dezastru".

Cutremurul de acum 16 ani a provocat moartea a 6.000 de oameni, 300.000 de oameni au ramas fara adapost, iar pagubele materiale s-au ridicat la 100 miliarde de dolari.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fabrici inchise Japonia, #productie sistata Toyota, #Nissan Sony Honda , #fabrica