Cum realizezi o carte de vizita eficienta

Marti, 19 Mai 2015, ora 13:46
9207 citiri
Cum realizezi o carte de vizita eficienta
Foto: stokpic.com

Unul din cele mai utilizate instrumente de marketing este reprezentat de cartile de vizita. Pot fi de mare ajutor in ceea ce priveste afacerea ta. Cu ajutorul lor, informatiile despre tine si compania ta vor fi propagate mult mai usor de catre persoanele-tinta.

In mediul de afaceri, o carte de vizita este aproape indispensabila. Acorda-i importanta cuvenita si fa-o sa fie speciala. Stim cu totii ca pe orice nisa concurenta e mare, iar primul pas pentru a o depasi este sa te diferentiezi de restul chiar si prin cele mai mici detalii.

Asteptarile oamenilor au crescut si, prin urmare, e timpul ca si tu sa faci ceva diferit cu cartile de vizita, ceva cu care poti iesi usor in evidenta.

Vezi mai jos la ce ar trebui sa fii atent si ce este recomandat sa faci atunci cand iti alegi cartea de vizita.

Ce face ca o carte de vizita sa fie eficienta?

In primul rand, inainte de a realiza o carte de vizita, este important sa identifici obiectivul pentru care doresti una. Aceasta poate fi un instrument de marketing, un marker de identitate sau un mod de a te evidentia. Imbinarea celor trei scopuri, dar fara a stabili care din ele primeaza, poate duce la o carte de vizita mai putin memorabila si un minus la capitolul imagine.

In al doilea rand, informatiile de pe cartea ta de vizita trebuie sa fie clare si corecte. Este important sa te asiguri ca toate caile de comunicare sunt acoperite, caci potentialii clienti si colaboratori vor dori sa intre in contact cu tine.

Informatiile care nu pot lipsi de pe o carte de vizita sunt: numele, numerele de telefon, adresa de e-mail, adresa biroului si website-ul. Include pe cartea ta de vizita si adresele de pe retelele de socializare: Facebook, Twitter, etc.

Nu te zgarci cand vine vorba de suportul pe care sunt realizate cartile tale de vizita!

Pentru o carte de vizita de calitate, opteaza pentru un suport de calitate. Acestea pot fi realizate pe carton, pe plastic transparent, folie magnetica si nu numai. In ceea ce priveste cartoanele, poti alege dintr-o gama variata (carton lucios sau mat, carton texturat, carton sidefat, carton satinat, carton reciclat).

In functie de suportul ales, este indicat sa urmezi cateva reguli, pentru ca rezultatul final sa fie o carte de vizita eficienta.

Daca optezi pentru carti de vizita transparente, este recomandat ca design-ul sa fie unul simplu, cu o paleta de culori restransa. Trebuie sa tii cont ca acestea se printeaza pe o singura fata.

De asemenea, pentru cartile de vizita printate pe carton sidefat sau texturat, specialistii recomanda o grafica minimalista, care sa lase la vedere cartonul ce ofera un puternic impact vizual.

Cartonul reciclat este carton colorat in masa, cu diferite insertii in compozitie. Acesta beneficiaza de certificari eco, ce garanteaza provenienta materiei prime din padurile gestionate durabil pe criterii sociale, economice si ecologice. Cu siguranta cartile de vizita realizate pe carton reciclat inspira profesionalism si incredere.

Cartile de vizita magnetice pot sta la loc de cinste pe frigider sau pe alte obiecte metalice. Acestea sunt excelente materiale de promovare pentru restaurante, firme de catering, pizzerii, cofetarii, companii de taxi si nu numai.

Dimensiunea unei carti de vizita standard este 9 x 5 cm sau 8,5 x 5,5 cm. Daca vrei o carte de vizita cu un format atipic sau cu dimensiuni mai mari, gandeste-te bine daca oamenilor le va fi usor sau o pastreze in portofel, alaturi de celelalte. Acesta este un aspect foarte important.

Nu renunta la creativitate!

Fii creativ, dar pastreaza o nota cat mai simpla. Evita sa aglomerezi prea mult cartea de vizita. Oamenii nu trebuie sa se simta coplesiti de prea multe imagini sau fonturi diferite. Pentru asta, foloseste-te de ambele fete ale acesteia.

Opteaza pentru o carte de vizita de dimensiuni normale in format portret, cu un design atractiv, in culorile reprezentative companiei tale. Nu uita ca poti opta si pentru rotunjirea colturilor. Asta poate oferi un plus de profesionalism.

Foloseste cartea de vizita ca o oportunitate de informare a oamenilor cu privire la produsele sau serviciile tale. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul logoului sau al unui slogan. O carte de vizita eficienta trebuie sa contina obligatoriu logo-ul companiei, pentru o buna identificare.

Ti se pare prea complicat sa pui in practica toti pasii de mai sus? Atunci apeleaza la profesionisti. Sunt multe site-uri care iti pun gratuit la dispozitie sute de modele de carti de vizita, care pot fi personalizate in functie de necesitatile tale. Tot ei sunt si cei care ti le vor printa la o calitate superioara.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#carte de vizita, #recomandari carti vizita, #dimensiune carte vizita, #culoare carte vizita, #cartivizita24 , #idei afaceri