Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Cartile pe care le citeste Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 07:56
7486 citiri
Cum isi antreneaza mintea oamenii de afaceri in perioada de izolare: Cartile pe care le citeste Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments
Foto: Johan Meyer, CEO Franklin Templeton

Noile norme de distantare sociala impuse de autoritati au schimbat din temelii modul in care functioneaza economia, dar si viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, liderii lumii de business au un fel aparte in care aleg sa-si petreaca aceste zile de izolare.

Astazi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments Sucursala Bucuresti si Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, vorbeste pentru Ziare.com despre modul in care isi petrece timpul in izolare si ce face el pentru a-si antrena mintea si aptitudinile de lider, in continuare.

In cele ce urmeaza, managerul impartaseste cateva titluri de carti care il inspira, ne spune cum isi imbunatateste aptitudinile de lider in astfel de momente in care nu se poate intalni fata in fata cu oamenii pe care ii conduce, dar si despre cum alege sa se deconecteze, cand are ocazia.

Ce carti cititi in aceasta perioada?

Ca business-ul nostru sa continue normal, a trebuit sa facem o tranzitie rapida catre un program work from home, ceea ce, din pacate, nu se traduce in mult mai multe ore libere pentru lectura!

Avand in vedere toate evenimentele sportive anulate la nivel global, as dori sa mentionez o carte citita: Steve Smith's Men, de Geoff Lemon. Cartea se concentreaza pe scandalul provocat de inselaciunile care au zdruncinat din temelii cricket-ul australian, dar autorul face o incursiune profunda in modul in care o cultura a castigului cu orice pret, combinata cu esecuri de guvernare si de leadership, a creat un mediu care le-a permis jucatorilor sa incalce regulile.

Urmatoarea pe lista mea de lectura este Winning Matters, de Sean Fitzpatrick, fostul capitan al echipei All Blacks din Noua Zeelanda. Cartea promite sa fie o calatorie profunda in credintele si strategiile care au creat un lider respectat de toata lumea, care a avut succes in viata, atat pe terenul de rugby, cat si in afara acestuia.

Cat timp alocati lecturilor?

Incerc sa citesc cel putin o ora pe zi, dar timpul alocat variaza in functie de angajamentele de munca si de familie. Obisnuiam sa citesc mult in timpul calatoriilor cu avionul, dar asta s-a schimbat deocamdata.

In schimb, incerc sa ma folosesc de timpul pe care il economisesc zilnic prin faptul ca nu ma deplasez la birou.

Cum va imbunatatiti aptitudinile de lider in aceste momente in care este imposibil sa va vedeti cu oamenii pe care ii conduceti?

Franklin Templeton are o cultura puternica a e-learning-ului si propune in mod regulat cursuri de leadership care implica coaching online unu la unu, evaluari individuale si sesiuni de grup. Acest lucru ne permite sa ne dezvoltam in continuare aptitudinile de lideri.

In acest moment, pentru mine este extrem de important sa stabilesc rapid o noua rutina de lucru si sa imi fac un program zilnic de convorbiri cu echipa pentru a discuta evenimente si activitati zilnice.

Ascultati podcasturi sau alte tipuri de materiale?

Incerc sa raman la curent cu stirile globale pe tot parcursul zilei de lucru, asa ca am mereu la indemana fluxuri de stiri.

Cum va deconectati?

In momentul de fata, incerc multe lucruri noi in bucatarie - preferatul de pana acum este un smoothie de afine si spanac, dar am incercat si sa coc paine ca pe vremuri. Trebuie sa spun ca este o munca destul de grea!

Altfel, imi face placere sa fiu mai mult in preajma familiei mele si sa pot fi mai implicat in activitatile lor zilnice.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Bookworm CEOs, #Johan Meyer CEO Franklin Templeton Investments , #afaceri de succes