Cum fac oltenii locomotive de mare viteza

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 10:53
3125 citiri
Cum fac oltenii locomotive de mare viteza
Foto: Money.ro

Amplasate in zona industriala a Craiovei, pe un spatiu de aproape doua hectare, fabricile Softronic nu au nimic iesit din comun, ceva care sa-ti dea de banuit ca acolo se construiesc locomotive de mare viteza.

Un paradox, s-ar putea spune - linie de mare viteza in Romania nu exista, dupa cum nu exista nici macar perspectiva unor astfel de investitii in viitorul apropiat, scrie MONEY.RO.

Si totusi, antreprenorul Ionel Ghita, proprietarul Softronic, a reusit sa produca si sa vanda cateva astfel de locomotive. Evident, mai ales la export, export de la care se asteapta sa-i revigoreze afacerea cu incepere de anul viitor, odata cu lansarea unui nou model de locomotiva, cu motoare asincrone, la concurenta cu marii producatori globali.

Insa pana acolo trebuie sa faca uitati ultimii doi ani, foarte slabi, si mai are de pus in practica o noua restructurare care sa-i stabilizeze afacerea. Citeste mai multe despre Lux pe metru patrat pe Money.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#locomotive viteza, #locomotive olteni , #fabrica