Cum crești eficacitatea echipamentelor industriale, reduci costurile de întreținere și consumul de energie?

Comunicat de presa
Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 16:32
4163 citiri
Cum crești eficacitatea echipamentelor industriale, reduci costurile de întreținere și consumul de energie?
eficacitate echipamente industriale FOTO: pixabay.com

Într-o eră în care datele în timp real devin rapid o marfă, capacitatea de a observa și monitoriza comportamentul proceselor industriale complexe este crucială. De aceea, combinarea unor concepte tehnice precum Digital Twins („Gemeni digitali”), conduși de modele de domeniu, cu modelele derivate din date a devenit obligatorie în industrii precum cea a producătorilor auto sau industria textilă de mare calibru.

Inginerii din aceste industrii știu că pentru a realiza acest deziderat, avem nevoie de procesare a datelor în timp real. FACTLOG oferă un astfel de strat de procesare și își propune să îl implementeze și să îl adapteze la mai multe industrii de proces.

FACTLOG se bazează pe noul concept cognitiv Digital Twin, pe care l-a dezvoltat suplimentar printr-un sistem care aplică conceptul inovator de Twin Cognitive Enhanced („gemeni cognitivi îmbunătățiți”). Mai precis, tehnologia digitală dublă folosește un model digital (virtual) al unui sistem real (industrial sau de altă natură), adică resurse, procese, oameni, locații, sisteme, echipamente și dispozitive, chiar și software și proceduri. Acest model digital permite monitorizarea sistemului real, simulând comportamentul său și optimizarea funcționării acestuia.

Proiectul european de cercetare este pilotat deja în câteva companii din Europa și concentrează în inovație tot ce este mai nou în materie de Analytics, Inteligență Artificială și optimizarea implementării și evaluării „gemenilor cognitivi îmbunătățiți”, pentru sectoarele specifice reprezentate în proiect.

Rolul SIMAVI în proiectul FACTLOG

Echipa Software Imagination & Vision (SIMAVI) este responsabilă de integrarea sistemului de producție a pilotului Continental Automotive România, din Timișoara, cu conceptul Digital Twin. Ținta Continental este să implementeze acest concept modern, pentru a crește eficacitatea globală a echipamentelor, concomitent cu reducerea costurilor de întreținere și a consumului de energie.

Piloții FACTLOG provin din industriile:

  • Uzine de transformare a deșeurilor în combustibil
  • Rafinării de petrol
  • Industria textilă
  • Producători auto
  • Producători de oțel

FACTLOG oferă și o abordare holistică a conceptului Cognitive Factory, permițând atât o viziune microscopică, cât și o viziune macroscopică asupra Cognitive Twins.

Primul presupune crearea omologilor digitali ai mașinilor, pașii din proces și procesele în sine, iar al doilea presupune nivelul la care se concretizează un Digital Twin cognitiv, care depinde de nivelul la care sunt colectate și utilizate informațiile.

În concluzie, FACTLOG permite realizarea Cognitive Factory ca un ansamblu de ECT independente, dar interconectate, care sunt capabile să auto-învețe și, astfel, să detecteze și să reacționeze în mod eficient la anomalii și perturbări, dar și la oportunitățile care pot apărea.

Proiectul este co-finanțat în proporție de 70% de către Uniunea Europeană, prin programul de cercetare și inovare EU H2020, prin acordul nr. 869951. Proiectul a început la 1 noiembrie 2019 și se încheie în 30 aprilie 2023.

Mai multe informații: https://www.factlog.eu/

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#crestere eficacitate echipamente industriale, #eficacitate echipamente industriale, #echipamente industriale , #stiri afaceri