Cum a ajuns Romania tara service-urilor auto, un business de peste 1 miliard de dolari (Infografic)

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 16:55
9428 citiri
Cum a ajuns Romania tara service-urilor auto, un business de peste 1 miliard de dolari (Infografic)
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania este tara in care farmaciile, cazinourile, bancile, fast-food-urile, supermarket-urile, spalatoriile auto, dar si service-urile sunt la tot pasul.

O analiza realizata de KeysFin le trateaza doar pe cele din urma, intr-o analiza remisa vineri Ziare.com.

Potrivit statisticilor consultate de firma de credit si risk management, in tara noastra exista peste 10.000 de service-uri auto care activeaza legal si care desfasoara afaceri de peste 1 miliard de dolari.

Cele mai multe afaceri de acest gen sunt in Bucuresti si Ilfov, urmate de Constanta, Suceava, Brasov, Prahova, Iasi si Timis, acolo unde se inregistreaza si cele mai mari cifre de afaceri in acest domeniu.

Capitala domina business-ul service-urilor auto la nivel national, cu afaceri de 847 milioane de lei in 2015. Bucurestiul e urmat de judetul Ilfov, cu 354 de milioane de lei si Constanta, cu 235 de milioane de lei.

O afacere de peste un miliard

Potrivit datelor KeysFin, afacerile service-urilor auto s-au situat, constant, in ultimii ani, peste nivelul de 1 miliard de dolari. In 2015, business-ul din acest sector a depasit 4,2 miliarde lei, iar in 2016 se estimeaza ca se va situa in jurul aceluiasi nivel.

"In conditiile in care in Romania sunt inmatriculate peste 6,6 milioane de autovehicule, business-ul din acest sector este foarte atractiv pentru investitori. Daca luam in calcul si faptul ca mai mult de jumatate dintre masinile inmatriculate sunt mai vechi de 10 de ani si necesita un service pe masura, potentialul de afaceri in acest sector este unul justificat", explica analistii de la KeysFin.

Statistica arata ca, din prisma cifrei de afaceri realizata anul trecut, cele mai importante companii din aceasta piata sunt Automotive Investment Corporation SRL (121,2 mil.lei), ATP Motors RO SRL (84,5 mil.lei), Exclusiv Auto ENB SRL (57,5 mil.lei), MHSTruck Service (36,7 mil.lei), Casa Auto Sebes SRL (32,9 mil.lei) si Traian Multiprest SRL (31,7 mil.lei).

Potrivit analistilor de la KeysFin, nu este exclus ca afacerile derulate in aceasta piata sa fie chiar mai mari, in conditiile in care evaziunea fiscala joaca un rol semnificativ.

"Din datele Registrului Auto Roman, cel care gestioneaza activitatea service-urilor auto, rezulta ca, numai la ultimul control la nivel national, au fost identificate peste 770 de firme care nu aveau autorizatia tehnica RAR si nu respectau domeniul autorizat.

Cu alte cuvinte, ori functionau ilegal, ori desfasurau alte activitati decat cele pentru care erau autorizate", au explicat expertii de la KeysFin.

C.P.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#afaceri service auto, #business service auto, #afaceri service auto Romania , #cifra afaceri