Contribuabilii mici vor depune trimestrial declaratia unica 112

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 15:07
1897 citiri
Contribuabilii mici vor depune trimestrial declaratia unica 112

Declaratia unica 112 va fi depusa trimestrial, incepand de la 1 octombrie, de catre contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si afaceri de 100.000 euro. Decizia vizeaza si ONG-urile si asociatiile de proprietari, a anuntat, joi, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

"Declaratia unica 112 se va depune de la 1 octombrie trimestrial de catre contribuabilii mici, aceia care indeplinesc doua conditii: au pana la trei salarii exclusive si cifra de afaceri de pana la 100.000 euro. In aceasta categorie vor intra si ONG-urile si asociatiile de proprietari", a aratat Ialomitianu.

De aceasta facilitate vor beneficia 54,7% din totalul contribuabililor, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat si ca, daca cele 330.000 de firme cu restante la buget si-ar plati datoriile catre stat pana la 31 decembrie, folosindu-se de noile facilitati din Codul Fiscal, s-ar strange la buget 17 miliarde de lei si ar fi anulate penalitati de 2,5 miliarde de lei.

"Daca pana la 31 decembrie ar plati toate cele peste 330.000 firme, beneficind de regimul special al penalitatilor de intarziere, s-ar incasa la buget 17 miliarde lei. La aceasta suma se adauga 2,5 miliarde lei penalitati, suma care ar fi anulata", a precizat ministrul, citat de Newsin.

Ialomitianu a anuntat ca modificarile Codului Fiscal vizeaza un regim juridic special al penalitatilor de intarziere aferente creantelor fiscale principale esalonate la plata.

Astfel, pe perioada de esalonare a obligatiilor fiscale principale si a eventualelor dobanzi aferente acestora, penalitatile urmeaza a fi amanate la plata in vederea anularii, daca esalonarea la plata se finalizeaza.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#declaratie 112, #contribuabli 112, #declaratiie Ialomitianu , #informatii firme