Consultanti: Guvernul trebuie sa sprjine industria auto pentru o perioada de cinci ani

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 10:591274 citiri
Consultanti: Guvernul trebuie sa sprjine industria auto pentru o perioada de cinci ani

Constructorii de masini din Romania si furnizorii de componente trebuie sa beneficieze de ajutor de stat, chiar si pe termen lung, pe o perioada de trei-cinci ani, insa cu conditia dezvoltarii de noi concepte tehnice, a optimizarii produselor si a cresterii competitivitatii, sustin reprezentantii unora dintre cele mai importante companii de consultanta din Romania.

In opinia acestora, ajutorul ar trebui sa fie acordat atat prin punerea la dispozitia acestora a unor fonduri de stat nerambursabile sau garantarea unor imprumuturi, cat si prin amanarea unor taxe, masura care ar putea conduce imediat la cresterea lichiditatilor, scrie Business Standard.

"Ajutorul ar trebui sa existe, pentru ca, in final, aceste businessuri vor aduce mai multi bani la bugetul statului. Ajutorul trebuie acordat pe termen lung, pe o perioada de trei-cinci ani, in masura in care investitia duce la noi modele pe piata, la o performanta tehnica ridicata - deci, investitii in linii de productie, concept tehnic, optimizarea produsului oferit si a modalitatilor de vanzare", a declarat Aura Cadis, consultant la HorvathPartners Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News