Companiile se pregatesc de exitul Spaniei din zona euro

Luni, 06 August 2012, ora 07:382718 citiri
Companiile se pregatesc de exitul Spaniei din zona euro
Foto: The Telegraph

International Airlines Grup (IAG), proprietarul companiei aeriene British Airways, si-a facut deja planurile in cazul unui exit al Spaniei din zona euro.

Intr-un raport de management, pe langa alte riscuri asociate uniunii monetare in acest moment, managerii companiei s-au concentrat special pe a patra economie care utilizeaza euro, Spania, relateaza The Telegraph.

Pentru a fi pregatiti pentru orice necaz, grupul de manangement tine sedinte la fiecare doua saptamani, monitorizand evolutia situatiei din zona euro. Printre scenariile mai sumbre se numara si o posibila iesire a Spaniei din zona euro, dupa ce IAG a avertizat ca problemele acestei tari sunt "adanci si structurale". De altfel, din cauza Spaniei, grupul a inregistrat pierderi.

Adaugand si cresterile preturilor combustibilului, IAG - format in 2011 din fuziunea British Airways si Iberia - a anuntat pierderi operationale de 253 de milioane de euro, in primul semestru din acest an.

Scenariul luat in calcul de IAG cu privire la exitul Spaniei din uniunea monetara include si problemele comerciale, administrative, de sistem si de resurse umane care ar trebui rezolvate.