Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a avut in primul semestru pierderi de 27,4 milioane lei

Marti, 01 Septembrie 2020, ora 12:13
2530 citiri
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a avut in primul semestru pierderi de 27,4 milioane lei
Aeroportul Henri Coanda/Facebook

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administeaza cele doua aeroporturi ale Capitalei, a avut in primul semestru al anului pierderi de 27,4 milioane lei, fata de un profit net de 193,6 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Compania a raportat in primele sase luni venituri operationale de 220,9 milioane lei, de peste doua ori mai mici comparativ cu cele din semestrul 1 din 2019 (509,3 milioane lei).

Rezultatele financiare apar in raportul semestrial publicat luni de Fondul Proprietatea, actionar minoritar care detine 20% din actiunile companiei, si au fost confirmate, pentru News.ro, de reprezentantii CNAB.

"Ianuarie: compania a raportat faptul ca in 2019 numarul de pasageri a ajuns la 14,7 milioane (+6,4% comparativ cu 2018). Consiliul de Administratie l-a numit pe Florin Dimitrescu in calitate de director general, ca urmare a demisiei fostului director general (...). August: compania a publicat rezultatele financiare pentru semestrul 1 2020: venituri operationale de 220,9 milioane lei (-56,6% fata de semestrul 1 2019), EBIT negativ de 30,8 milioane lei si o pierdere neta de 27,4 milioane lei", arata raportul FP.

Raportul Fondului Proprietatea prezinta si cateva aspecte legate de consecintele pandemiei de Covid-19.

"Compania a fost afectata puternic de criza actuala: numarul de pasageri si numarul de zboruri au inregistrat o scadere puternica de la inceputul pandemiei de Covid-19. ACI Europe, organismul care reprezinta industria aeroporturilor, prezinta in cadrul unui raport din luna august ca traficul de pasageri a scazut cu 64,2% in prima jumatate a anului 2020 si ca a ajuns aproape de zero in trimestrul 2 2020, cu o scadere de 96,4% comparativ cu trimestrul 2 2019. Ca urmare a incercarilor de ridicare a restrictiilor in mod coordonat la nivelul UE la mijlocul lunii iunie, revenirea traficului aerian a fost mai lenta decat asteptarile. Prin urmare, traficul de pasageri la nivelul retelei de aeroporturi europene a continuat sa scada cu 78% in iulie 2020 comparativ cu iulie 2019", mai releva raportul.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#economie, #afaceri, #companie, #Otopeni, #henri coanda, #pierderi , #pierderi