Scandal in Parlament. Codul insolventei, votat - Opozitia paraseste sala si contesta la CCR

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 14:55
4842 citiri
Scandal in Parlament. Codul insolventei, votat - Opozitia paraseste sala si contesta la CCR

Codul insolventei a fost votat de Parlament, marti, iar reprezentantii PNL si PDL au anuntat ca il vor ataca la Curtea Constitutionala.

Parlamentarii celor doua partide au reclamat faptul ca alesii Puterii vor adoptarea codului fara dezbatere, cu toate ca acesta are 372 de pagini, transmite Realitatea Tv.

Camera Deputatilor este for decizional pentru proiectul de lege privind insolventa si procedurile de prevenire a insolventei.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a explicat ca le-a cerut parlamentarilor liberali sa paraseasca sala, acuzand "un abuz". De asemenea, si reprezentantii PDL si PP-DD au parasit Plenul Parlamentului.

Reprezentantii Opozitiei s-au mai declarat nemultumiti si de faptul ca nu au avut timp sa citeasca raportul Codului insolventei, ca reuniunea plenului celor doua camere a inceput cu o intarziere mare, dar si ca Victor Ciorbea a fost propus pentru functia de Avocat al Poporului, dupa ce in urma cu doua saptamani era votat in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Proiectul pe Codul insolventei, trimis in Parlament fara recomandarile FMI: "Tipic romanesc"

Deputatul Remus Cernea a explicat, pe contul sau de Facebook, ca majoritatea parlamentara a fortat adoptarea Legii insolventei fara o "dezbatere reala".

"Desi au fost mai multe luari de cuvant care au atras atentia asupra problemelor pe care noua lege le va genera, deputatii nu au primit Raportul Comisiei Juridice pentru a putea vota in cunostinta de cauza si a avea toate documentele necesare in fata ochilor. Raportul a ajuns in plen spre finalul sedintei. A fost printat in cateva exemplare si dat exclusiv liderilor de grup si presedintelui amerei, dl. Valeriu Zgonea. Ceilalti deputati nu aveau Raportul, asadar votul si opinia lor nu se putea fonda pe nimic", a notat Cernea.

Acesta a precizat ca raportul avea 372 de pagini si ca parlamentarii nu aveau cum sa il citeasca si sa isi formeze o parere si o intentie de vot.

In schimb, premierul Victor Ponta a afirmat ca liberalii "spun ca nu au avut timp sa citeasca raportul Codului insolventei", dar ca noul Cod al insolventei este in forma adoptata cand si PNL se afla la guvernare.

"Codul a fost atacat de Traian Basescu, care voia sa apere o televiziune, sase luni am pierdut, dar a fost trimis in Parlament in octombrie, suntem in aprilie, ce au facut colegii liberali in aceste luni in Parlament nu stiu. Este in forma pe care am adoptat-o cand PNL facea parte din guvernare, mi se pare neserios ca acum nu mai voteaza", a precizat prim-ministrul.

Monitorul Oficial a publicat Codul Insolventei. Legea contine articolele care afecteaza Realitatea TV

La sfarsitul lui 2013, Guvernul a transmis Parlamentului noul Cod al insolventei, sub forma unui proiect de lege.

La inceputul lunii octombrie 2013, Monitorul Oficial a publicat Legea insolventei, in care se afla si un articol care produce efecte juridice fata de companiile mass-media care se afla in insolventa, obligand CNA sa suspende licenta de functionare posturilor de televiziune si de radio pana la aprobarea unui plan de reorganizare de catre judecatorul sindic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Codul insolventei adoptat, #Cod insolventa votat Parlament , #insolventa
Comentarii