City Mall ar putea fi in sfarsit vandut: incep negocierile directe

Joi, 21 Iulie 2011, ora 17:33
1418 citiri
City Mall ar putea fi in sfarsit vandut: incep negocierile directe

City Mall ar putea sa-si gaseasca, in sfarsit, un cumparator, negocierile directe pentru vanzarea sa urmand sa inceapa in curand, dupa ce creditorii centrului comercial au dat unda verde acestui lucru.

De aceasta data, de achizitia centrului, care este evaluat la un pret de circa 21 milioane euro, sunt interesati mai multi investitori, Conform Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Pretul City Mall a scazut cu 36%, de la 33 milioane euro la 21 milioane euro, in urma celor cinci licitatii efectuate deja, dar care nu s-au incheiat cu achizitia mall-ului.

In ceea ce priveste data limita pana la care se vor putea depune oferte in vederea participarii la negocieri, aceasta va fi 16 septembrie.

Comisia de negociere va fi formata inclusiv din reprezentanti ai bancilor finantatoare, acest lucru reprezentand un avantaj, avand in vedere ca investitorii interesati vor putea negocia direct atat cu lichidatorul, cat si cu creditorii.

Mai mult decat atat, acestia au chiar sansa inclusiv de obtinere a unei finantari in vederea achizitiei centrului comercial.

"Cu certitudine aceasta va fi ultima faza de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, in acest moment negocierile intrand pe linie dreapta cu mai multi investitori interesati", sustine Andreea Anghelof, senior partner CITR, potrivit Mediafax.

"Complexul comercial are un trafic care se mentine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolventa, pentru spatiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, impreuna cu echipa de management a Coldwell Banker, am reusit mentinerea atractivitatii centrului comercial, fiind incheiate noi contracte de inchiriere a spatiilor din cadrul mall-ului", a spus, la randul sau, managing partner CITR, Radu Lotrean, pentru Newsin.

City Mall are un grad de ocupare de 83% din spatiul comercial si gazduieste 74 de magazine, care platesc o chirie de circa 15 euro/mp.

Mall-ul a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, din cauza firmei care il detine, Victoria Holding, care nu a putut rambursa creditele contractate pentru achizitia centrului, in 2006, si care se ridica la 100 milioane de euro.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#negocieri City Mall, #vanzare City Mall, #negocieri vanzare City Mall , #informatii firme