Cine va fi in 2012 cea mai bogata femeie a lumii?

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 14:21
4534 citiri
Cine va fi in 2012 cea mai bogata femeie a lumii?
Foto: BusinessInsider

Australianca Gina Reinhart ar putea deveni, in 2012, cea mai bogata femeie a lumii, dupa ce intr-o singura saptamana si-a dublat averea.

Gina Rinehart, mostenitoarea imperiului minier australian condus de miliardarul Lang Hancock, a semnat recent o intelegere potrivit careia 15% dintr-un proiect din Pilbara a fost vandut gigantului sud-coreean al otelului, Posco, relateaza Sydney Morning Herald.

Afacerea ar creste averea lui Rinehart de la 10,3 miliarde de dolari, cat este in prezent, pana la aproape 20 de miliarde de dolari.

Astfel, Reinhart urca in topul Forbes al celor mai bogate femei din lume, in care anul trecut era clasata pe locul 19. Aceasta se apropie rapid de lidera Christy Walton, mostenitoarea imperiului Wal-Mart, care are o avere de 26,5 miliarde de dolari, informeaza BlackTownSun.

Conform topului Forbes din 2011, dupa Walton se situeaza Liliane Bettencourt, in varsta de 88 de ani, mostenitoarea imperiului L'Oreal, iar pe locul trei este Alice Walton, sora lui Christy Walton.

In top cinci mai sunt si Iris Fontbona, proprietara unui imperiu minier din Chile, dar si Susanne Klatten, o femeie de afaceri bogata in Germania, care are actiuni la BMW si la mai multe companii de succes.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#top Forbes, #femei Forbes, #femei bogate Forbes , #oameni afaceri