Cine sunt cei mai bogati romani

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:54
10848 citiri
Cine sunt cei mai bogati romani
Foto: Forbes

Averea celor mai bogati romani a scazut in ultimul an, pe primul loc in topul miliardarilor aflandu-se omul de afaceri Ioan Niculae. Pe de alta parte, la nivel mondial, numarul persoanelor instarite a crescut foarte mult in perioada crizei.

Valoarea cumulata a averilor miliardarilor din tara noastra a atins un minim istoric anul trecut, potrivit Forbes.

Averea minima a celor care se afla in Top 500 Miliardari este de 5 milioane de euro. Varsta medie a romanilor instariti este de 53 de ani, cel mai tanar are 31 de ani, iar cel mai in varsta are 83 de ani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pe primul loc in clasament, la fel ca in editia precedenta, se afla Ioan Niculae (foto), fondatorul Interagro, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Locul al doilea este ocupat de Ion Tiriac, a carui avere a fost estimata la 950 de milioane de euro. Fostul jucator de tenis si-a sporit avutia cu 100 de milioane de euro intr-un an.

Podiumul este completat de Frank Timis, cu o avere estimata la 650 de milioane de euro, mai mica cu 200 de milioane de euro comparativ cu editia precedenta. El are afaceri in industria miniera si cea petroliera.

Pe de alta parte, numarul miliardarilor in dolari ai lumii s-a dublat in ultimii cinci ani, de la 793 de miliardari in luna martie 2009 la 1.645 in martie 2014, potrivit unui raport elaborat de organizatia caritabila Oxfam, arata CNBC.

Mai mult, averea celor mai bogati 85 de oameni ai lumii a crescut cu 668 de milioane de dolari pe zi in ultimul an, adica echivalentul a jumatate de milion de dolari pe minut.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top forbes cei mai bogati romani, #cei mai bogati romani, #romani bogati, #top Forbes miliardari , #oameni afaceri