Chinezii vor sa devina producatori globali de prezervative

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 19:50
1566 citiri
Chinezii vor sa devina producatori globali de prezervative
Foto: businessinsider.com

In timp ce cea mai mare parte a producatorilor de bunuri cauta oportunitati in China, compania de prezervative chineza Safedom merge exact in directia opusa - cauta parteneri europeni sau achizitii ca parte a unei oferte de a exporta la nivel global.

Compania, detinuta in majoritate de fondatorul ei, a crescut rapid intr-o perioada scurta, potrivit CNN. Urmeaza sa vanda 200 de milioane de prezervative numai in acest an, in China, si are in vedere vanzari de un miliard de produse anul viitor. Acelasi numar pe care Durex, cel mai mare jucator mondial, l-a facut in trei ani.

Brian Fu, directorul general, a fost in Marea Britanie saptamana trecuta, pentru a intalni potentiali parteneri.

"Finantarea pentru orice intelegere va veni fie de la actionari, imprumuturi in banca, sau printr-o listare la o bursa de valori de peste ocean," a declarat Fu.

In ciuda marimii pietei de acasa si sprijiniti de politica guvernamentala a unui singur copil - Safedom isi vede viitorul pe scena internationala. Crede ca prezervativele sale rezistente la virusi ii vor permite sa concureze cu jucatori ca Durex sau Ansell din Australia.

Fu crede ca punctul forte al companiei sale - cu produse ca Beautiful Girl, Take Me sau Green Lemon - consta in fabricare si tehnologie, punctand ca tot ce are nevoie pentru a ataca piata globala este o expertiza de marketing si niscaiva branding.

"Avem o tehnologie de varf si o echipa de management buna. Ce ne lipseste este partea de branding: nu suntem bine cunoscuti", a declarat Fu.

Potrivit datelor de la Global Industry Analysts, piata mondiala de prezervative va ajunge la cifra de 27 de miliarde de unitati vandute, in valoare de 6 miliarde de dolari, pana in 2015, condusa de economiile emergente din China si Africa.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#prezervative China, #China ataca piata globala , #fabrica