China va investi in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 19:03 2127 citiri
Foto: Tribuna

Companiile chineze vor investi in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda, a declarat vineri ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ion Ariton, s-a intalnit, la Beijing, cu ministrul Comertului din Republica Populara

Chineza, Chen Deming, in cadrul unui dejun de lucru oferit de demnitarul chinez in

onoarea ministrului roman, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cei doi ministri au discutat timp de o ora despre intensificarea cooperarii economice dintre Romania si Republica Populara Chineza si despre proiectele de investitii chineze in Romania, propuse in august la vizita prim-ministrului Emil Boc la Beijing.

Ministrul Chen Deming i-a transmis ministrului Ion Ariton sprijinul guvernului chinez pentru dezvoltarea relatiilor cu Romania.

Ministrul chinez i-a spus ministrului Ion Ariton ca, din punctul sau de vedere, sunt sanse foarte mari ca unele companii chineze sa se implice in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda.

Nuclearelectrica a semnat un acord cu chinezii, privind reactoarele 3 si 4

"Am avut discutii aplicate si concrete cu domnul ministru Chen Deming. Concluzia mea este ca investitiile chineze in Romania vor creste puternic in perioada urmatoare, interesul in acest sens fiind ridicat din partea Guvernului chinez, cu conditia ca proiectele sa fie fezabile si profitabile pentru ambele parti", a declarat, la finalul intalnirii, ministrul Ion Ariton.

Companiile Nuclearelectrica SA si China Guangdong Nuclear Power Group au semnat, joi, la Beijing, acordul de confidentialitate privind accesul companiei chineze la documentatia proiectului privind construirea reactoarelor 3 si 4 Cernavoda.

L.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii