Cand calitatea devine un lucru firesc

Advertorial
Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 09:00
19367 citiri
Cand calitatea devine un lucru firesc

In general, brandurile sunt prudente atunci cand vine vorba de schimbari majore legate de elementele identitare. Cand esti unul dintre cei care chiar conteaza in bransa, esti si mai atent inainte sa faci vreo miscare.

Pentru clienti poate sau nu sa fie important ca un brand schimba o culoare sau o litera, insa deciziile acestea nu sunt chiar asa de simple pentru manageri. Lucrurile devin si mai complicate cand operezi in industria luxului, mai exact in cea a bijuteriilor cu diamante si pietre pretioase.

Unul dintre cele mai vechi branduri de bijuterii din Romania, FIRESC a facut o schimbare care poate parea surprinzatoare si... banala: inlocuirea, in denumirea brandului, a lui Q cu C.

L-am intrebat pe Marian Constantinescu, CEO FIRESC/Diamante.ro de ce s-a luat aceasta decizie: "Nu stiu daca a fost o decizie de business sau una cu incarcatura emotionala si personala. Poate cate putin din fiecare, cum se intampla mai mereu. Asta am simtit sa facem si asta am facut. Q-ul de la FIRESC a reprezentat calitatea a ceea ce faceam dar vazut prin prisma asteptarilor clientilor care voiau 'bijuterii ca afara', mai exact inele de logodna, verighete sau accesorii pretioase, la niste standarde peste asteptarile de acum multi de ani ale clientilor din Romania.

Si au trecut 25 de ani in care, pur si simplu, bijutierii nostri au evoluat in asa masura incat nu mai stiu sa lucreze la 'standarde marunte'. Ne mandrim cu originea 100% romaneasca a produselor noastre. Q-ul pe care ni l-am impus, ne-a dus incet dar sigur catre C. Calitate la standarde foarte inalte pentru produse fabricate in Romania de catre talentatii bijutieri romani", spune Constantinescu.

Cu siguranta ca a deservi asa o clientela pretentioasa nu este usor nici in afara si nici in Romania fiindca vorbim de un public din ce in ce mai educat care are pretentii justificate vizavi de calitate sau de serviciile post cumparare.

Sistemul solid de garantii oferit de certificarile internationale ale laboratoarelor gemologice de prestigiu, fac si ele diferenta intre FIRESC si alte brand-uri concurente.

"Clientii romani apreciaza bijuteriile concepute si lucrate in Romania. Acest lucru ma incanta foarte tare. Noi nu i-am dezamagit si suntem aproape obsedati sa facem lucruri de calitate. Bijuteriile noastre se lasa mostenire, sunt investitii sentimentale si financiare durabile", afirma Constantinescu de la Diamante.ro/FIRESC.

Pana la urma, nu ne ramane decat sa ne bucuram atunci cand afam ca un brand nascut si crescut in Romania evolueaza atat de frumos pe o piata concurentiala ce nu pare deloc atat de comoda.

Sunt jucatori activi care isi cunosc valoarea si care vor sa arate ca sunt din ce in ce mai buni. Pentru clientii finali toate aceste miscari confirma standardele din ce in ce mai ridicate pentru produsele si serviciile de care beneficiaza.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#diamante Romania, #bijuterii Romania, #Firesc bijuterie , #afaceri de succes