Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Canapeaua din birou: 5 criterii de selecție

Advertorial
Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 12:23
3717 citiri
Canapeaua din birou: 5 criterii de selecție
Canapea FOTO: pexels.com

Mobilierul de birou trebuie să îndeplinească trei cerințe esențiale: să fie funcțional, ergonomic și, nu în ultimul rând, să contribuie la estetica spațiului. În plus, confortul oferit de o sofa de birou este un alt criteriu de care ar trebui să ții cont în alegerea acestei piese de mobilier. Iată, însă și alte aspecte demne de luat în calcul pentru selecția sa:

1. Dimensiunea spațiului în care va fi poziționată canapeaua

Canapelele pentru birou pot fi așezate în diverse locuri, respectiv în recepții, în sălile de așteptare, în zona de relaxare sau poate chiar în biroul șefului. De aceea, dimensiunea spațiului în care aceasta urmează să fie integrată este un detaliu care contează foarte mult în alegerea canapelei potrivite. În funcție de acest criteriu vei știi dacă să optezi pentru o canapea cu două sau cu trei locuri, dar te vei decide mai ușor și asupra formei pentru care să optezi. Deci, pentru început, este necesară măsurarea spațiului în care se dorește amplasarea obiectului de mobilier, astfel încât mai apoi aceasta să se alinieze perfect și să nu împiedice trecerea sau accesul la diverse dulapuri ori biblioteci.

2. Durabilitatea canapelei

Având în vedere că vorbim despre o investiție de care vor beneficia nu doar angajații, dar și clienții, partenerii de business sau furnizorii, canapeaua de birou trebuie să fie foarte rezistentă în timp. Calitatea sa constă în tipul materialelor utilizate, în procedurile de fabricație, dar, de multe ori, aceasta este influențată și de locul de achiziție. Îți recomandăm să te orientezi către magazinele specialitate, care comercializează mobilier premium.

Poți descoperi o mulțime de modele de canapele de calitate superioară care se pretează pentru birou accesând https://www.vivre.ro/s-876/canapele.

3. Stilul canapelei

Indiferent de zona în care va fi așezată, canapeaua trebuie, printre altele, să completeze designul ales pentru spațiul respectiv. Din acest motiv, acordă o atenție specială stilului și liniei pe care ea o are. De exemplu, o canapea din piele naturală va conferi biroului o eleganță aparte, în timp ce pentru a crea o atmosferă de destindere sau, de ce nu, pentru amenajarea unui spațiu tineresc, optează pentru o sofa cu tapițerie textilă.

4. Funcțiile suplimentare pe care le are canapeaua

Deși te gândești că, pentru birou, canapelele simple sunt cele mai potrivite, trebuie să știi că magazinele de specialitate oferă o gamă variată de modele mai sofisticate pentru care poți opta și care îți pot crea un plus de confort. De exemplu, ai putea alege o sofa cu recliner, cu balans și alte astfel de funcții pe care să le folosești atunci când ești în pauza de lucru sau când vrei să te așezi confortabil. O astfel de investiție își merită, cu siguranță, toți banii mai ales dacă te ocupi de amenajarea biroului de acasă.

5. Bugetul disponibil

Un alt factor de selecție al unei sofa de birou este bugetul pe care îl ai la dispoziție. De multe ori, în cadrul unei companii, aceste cheltuieli sunt limitate de către manageri, însă nu îți face griji; piața de mobilier de birou este extrem de ofertantă, așadar vei găsi fără îndoială o canapea care să se încadreze în buget.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#canapea, #canapea birou, #alegere canapea birou , #stiri afaceri