Bucurestiul, in topul 30 al centrelor de afaceri din intreaga lume

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 22:181275 citiri
Bucurestiul, in topul 30 al centrelor de afaceri din intreaga lume
Foto: Arhiva

Bucurestiul se afla pe locul 29 in topul celor mai populare 30 de orase din lume pentru deschiderea de centre de afaceri, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CRBE).

Pentru elaborarea acestui raport s-au luat in considerare 280 de companii care au centre de afaceri in diferite orase ale lumi.

Dintre acestea, 110 au birouri in Bucuresti, astfel ca in cadrul pietelor emergente Capitala se situeaza pe locul 16 - din totatul de 17, informeaza Mediafax.

Romania este depasita, in Europa Centrala si de Est, de Polonia, Ungaria si Cehia. In fruntea clasamentului se afla Shanghai, Moscova si Beijing.

"Rezultatele studiului arata ca pentru a-si alimenta cresterea companiile se plaseaza astfel incat sa castige acces pe noi piete. De asemenea, este interesant de remarcat pozitia anumitor piete emergente in raport cu alte orase din economiile dezvoltate. De exemplu, Shanghai, Moscova, Beijing si Dubai sunt in top zece al celor mai populare locatii, cu mai multe companii decat in Paris (56%), New York (55%) si Milan (53%)", apreciaza autorii studiului.