Bodu sesizeaza Curtea de Conturi: Costul sistemului de irigatii de la Palatul Cotroceni, opulent si sfidator

Duminica, 20 Martie 2016, ora 09:27
5315 citiri
Bodu sesizeaza Curtea de Conturi: Costul sistemului de irigatii de la Palatul Cotroceni, opulent si sfidator
Foto: Facebook/Sebastian Bodu

Europarlamentarul Sebastian Bodu a anuntat, duminica dimineata, ca a sesizat Curtea de Conturi privind licitatia lansata de Administratia Prezidentiala privind noul sistem de irigatii de la Palatul Cotroceni, pe motiv ca pretul platit, de peste 500.000 de euro, este nejustificat, "opulent si sfidator".

"Am sesizat Curtea de Conturi a Romaniei pentru a verifica achizitionarea, de catre Administratia Prezidentiala, a unui sistem de irigatie de peste jumatate de milion de euro (...) pentru a verifica legalitatea si oportunitatea acestei achizitii din bani publici", scrie Bodu pe Facebook, potrivit News.ro.

Potrivit europarlamentarului, fost membru PDL si PNTCD, lucrarea este o "simpla instalare a unui sistem de irigatie a vegetatiei", costul pe piata fiind de 3-5 euro pe metru patrat, astfel incat valoarea totala nu ar fi trebuit sa depaseasca 200.000 de euro, cu tot cu montaj.

"In conditiile in care exista deja un sistem de irigatie, este evident ca unul nou nu inseamna sa pornesti de la zero: se pot pastra jgheaburi, canale de evacuare sau furtunuri. De altfel, din raspunsul Administratiei Prezidentiale reiese ca nevoia unui alt sistem de irigatie a pornit de la faptul ca cel existent consuma prea multa apa si curent, astfel ca ar trebui sa se refere la partea automatizata a sistemului", scrie Sebastian Bodu.

Acesta il ironizeaza pe seful statului, care ar fi "pasionat de gradinarit", si considera ca a cheltui peste 500.000 de euro pentru un sistem de irigatii este "de-a dreptul opulent si sfidator" in raport cu nevoile Administratiei Prezidentiale.

"Sunt convins ca dl. Klaus Iohannis, impreuna cu sotia sa, d-na Carmen, s-au gandit de multe ori in viata lor anterioara cum ar fi sa aiba o gradina de 2 hectare si cum ar fi ca o astfel de gradina sa fie irigata cu un sistem de peste jumatate de milion de euro. Dar asta nu inseamna ca un astfel de gand trebuie sa se si transforme in realitate, in aceasta viata si pe bani publici", mai spuse eurodeputatul, fost sef ANAF intre 2005 si 2007.

Administratia Prezidentiala a lansat o licitatie privind construirea unui sistem automat de irigatie a vegetatiei in Parcul Palatului Cotroceni, in valoare de 2,39 milioane de lei fara TVA (aproximativ 533.000 de euro).

Potrivit Administratiei Prezidentiale, sistemul este necesar avand in vedere ca cel actual consuma mult curent, precum si o cantitate foarte mare de apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Sebastian Bodu sesizare Curte Conturi, #Curtea de conturi irigatii Cotroceni , #achizitii