Boc cere regim de urgenta in Guvern pentru orice investitie de peste un milion de euro

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 23:26
1774 citiri
Boc cere regim de urgenta in Guvern pentru orice investitie de peste un milion de euro
Foto: jurnalulzilei.ro

Prim-ministrul Emil Boc a cerut ca fiecare proiect major de investitii sa fie adus in atentia Guvernului pentru ca procedurile de avizare sa nu treneze in mod nejustificat.

Solicitarea premierului vizeaza atat investitiile straine, cat si pe cele romanesti. "Orice investitie peste un milion de euro vreau sa fie discutata si analizata foarte pe scurt in Guvern pentru a grabi procedurile de avizare pentru realizarea unei asemenea investitii, deoarece am observat ca, daca lasam mecanismul birocratic sa-si faca de cap, investitorii isi iau intentiile si banii si pleaca acasa", a spus Emil Boc.

Tot in acest sens, Boc a decis sa ia sub directa sa obladuire Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si a Investitiilor Straine care, pana acum, se afla in subordinea unui secretar de stat de la Ministerul Economiei.

"Centrul nu va fi mutat structural de la minister pentru ca nu avem nevoie de birocratie in plus. Acest Centru va trebui sa dea un raport saptamanal in fata Guvernului cu privire la fiecare investitie solicitata in Romania, cu privire la etapele si procedurile de avizare de nivel national si local", a cerut Boc.

El a motivat oportunitatea acestei decizii prin faptul ca Romania trebuie sa devina un mediu investitional atractiv. "Suntem intr-o competitie globala, criza economica accentueaza aceasta competitie. Exista risc major de delocalizare a unor investitii din Romania si din Europa care sa plece in alta parte. Trebuie sa fim atenti ca, in aceasta eventualitate, oricand sa fim pregatiti sa atragem alte investitii straine", a mai spus Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#investitii straine, #investitii romanesti, #criza economica competitie, #promovare comert , #investitii