ArcelorMittal va concedia 9.000 de angajati la nivel mondial

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 22:28895 citiri
ArcelorMittal va concedia 9.000 de angajati la nivel mondial

ArcelorMittal va concedia 9.000 de angajati la nivel mondial, in special dintre superiori, insa abia dupa o infomare riguroasa si o consultare a sindicatelor care activeaza in unitatile grupului, au declarat, joi, dupa sedinta de la Luxemburg, liderii sindicali de la Galati.

Liderii sindicali din combinatul ArcelorMittal Galati prezenti, joi, la Comitetul European de intreprindere, au declarat, pentru NewsIn, ca oficialii grupului au anuntat concedierea a 6.000 de angajati din Europa si a altor 3.000 de pe alte continente, in urma scaderii cererii mondiale de otel.

Disponibilizarile nu vor incepe imediat, ci abia dupa ce compania va consulta sindicatele pe tema masurilor care se impun in aceasta perioada de criza.

"In timpul sedintei am fost anuntati oficial ca vor fi dati afara 9.000 de oameni la nivel mondial, din care 6.000 din Europa. Actiunea de concediere este, insa, blocata pana la implementarea unei proceduri de informare si de consultare a sindicatelor, procedura ceruta de FEM (Federatia Europeana din Metalurgie, n.r.), pentru ca ceea ce s-a intamplat astazi a fost o informare generala, care nu a fost satisfacatoare pentru absolut niciun sindicat.

Am cerut sa ni se prezinte documente. Pe 10 decembrie vom avea o noua sedinta a Comitetului European de intreprindere, dar in formula largita", a declarat, joi seara, dupa sedinta de la Luxemburg, prim-vicepresedintele filialei FSS-Metarom din Galati, Adrian Adascalitei.

Conform aceleiasi surse, conducerea ArcelorMittal a anuntat ca valul de concedieri va lovi mai ales in categoria salariatilor cu functii de conducere. Sindicalistii s-au declarat, insa, neincrezatori. Ei se tem ca, in cele din urma, cele mai multe disponibilizari vor fi operate in sectorul de productie.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. in Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News