ANAF va monitoriza tranzactiile de Black Friday

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 19:24
4140 citiri
ANAF va monitoriza tranzactiile de Black Friday
FOTO Unsplash

Inspectorii Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor monitoriza tranzactiile online de Black Friday, din acest weekend, a anuntat joi Fiscul.

"Inspectorii Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor monitoriza tranzactiile online de Black Friday, din acest weekend, precum si obligatiile fiscale care se vor naste in aceasta perioada de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vanzari. In acest context, Directia Generala Antifrauda Fiscala reaminteste si firmelor de curierat ca au obligatia legala a verificarii identitatii reale a vanzatorilor cu care incheie contracte pentru livrarea marfurilor", arata ANAF.

Totodata, ANAF incurajeaza conformarea voluntara si le reaminteste tuturor persoanelor si firmelor care au avut venituri din vanzari online ca pot accesa facilitatile fiscale privind plata obligatiilor bugetare.

De la inceputul operatiunii "Mercur", inspectorii ANAF au verificat clienti ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata "ramburs", fara plata obligatiilor fiscale aferente, atat persoane fizice care au vandut online en-detail produse achizitionate angro, cat si persoane juridice care au achizitionat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate catre cumparatori a caror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct catre cumparatori.

Astfel, in perioada 1 septembrie - 6 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifrauda au finalizat verificarile la 233 contribuabili care au efectuat comert electronic, fiind identificate abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi si confiscari in valoare totala de 608.157 lei.

De asemenea, au fost calculate impozite si taxe datorate in valoare totala de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperarii creantelor au fost instituite masuri asiguratorii in valoare totala de 7,63 milioane lei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cumparaturi, #online, #Black Friday, #reduceri, #ANAF , #stiri afaceri
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5