Afla care sunt cele mai mari provocari in randul comerciantilor. Importurile de marfuri - un aspect de finete al afacerilor

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 13:06
1526 citiri

De-a lungul timpului s-au schimbat foarte multe lucruri in ceea ce priveste modul in care functioneaza afacerile, insa principiile de baza au ramas aceleasi.

Inca din perioada negustorilor, a transportarii marfurilor pe mult cunoscutul Drum al Matasii si pana la era internetului, in care totul se poate realiza din cateva click-uri, importul e un element indispensabil afacerilor.

Cu toate acestea, provocarile nu s-au oprit sa apara. Antreprenorii, desi au parte de un acces mult mai facil catre pietele externe si comunicarea este mult imbunatatita cu ajutorul mediului online, stiu prea bine ca incheierea unor parteneriate de succes poate fi un task greu de realizat.

Astfel, vom prezenta in continuare cateva aspecte ce se regasesc deseori in calea celor care vor sa faca importuri de marfuri internationale, in special a celor care provin din China. Pentru a intelege mai bine acest proces am cerut cateva sfaturi chiar de la experti, echipa www.bizz2china.ro, care deja de ani buni este un partener de incredere pentru antreprenori.

Care sunt cele mai mari piedici? Cum pot fi acestea depasite? Ce anume este important pentru ca importurile sa se realizeze cu succes? Sa descoperim raspunsurile la toate aceste intrebari in cele ce urmeaza.

Care sunt cele mai des intalnite piedici?

Asa cum s-a mai mentionat de cateva ori, procesul de import presupune anumite piedici, mai ales atunci cand este desfasurat la nivel international. Sa le discutam pas cu pas si sa vedem care este cea mai buna solutie de rezolvare.

Gasirea unui furnizor de incredere

Orice afacere incepe in primul rand cu o idee, studierea pietii, alegerea unor marfuri potrivite nevoilor si cerintelor existente, iar mai apoi trebuie sa se gaseasca un furnizor. Ei bine, probabil ca alegerea furnizorului este etapa cea mai dificila, fiind nevoie de seriozitate, incredere si profesionalism.

Tocmai pentru ca au inteles pe deplin aceasta nevoie, expertii www.bizz2china.ro au reusit sa creeze legaturi de succes intre importatori si producatori, fiind ca o punte intre doua culturi foarte diferite. De ce a contat atat de mult? Vom vedea in aspectul urmator.

Bariera culturala si lingvistica

Sa gasesti un furnizor de incredere poate fi dificil, insa e chiar imposibil daca nu exista o intelegere a culturii si limbii ce se interpune in cadrul acestor parteneriate. Ca de exemplu, cultura chineza difera din multe punct de vedere cu cea din Romania, iar din punct de vedere al limbii asta e o certitudine.

Cu toate acestea, aceasta bariera poate fi usor depasita cu ajutorul unor intermediari, care sa inteleaga foarte bine nevoile existente si sa faciliteze comunicarea.

Importanta negocierii

Continuand ideea anterior mentionata, negocierea e un pas important in cadrul oricarei afaceri, mai ales atunci cand vine vorba de importuri. Detalii precum cantitatea de marfa necesara, pretul de achizitie, transportul si multe altele, toate acestea trebuie sa se regaseasca pe lista de negocieri, iar profitul sa fie maximizat.

Cunoasterea aspectelor legislative

Mai mult decat atat, antreprenorii se pot lovi si de diverse probleme legislative. Modul in care marfa este transportata, diverse aspecte cu privire la siguranta, numeroase taxe si comisioane, o multitudine de factori ce trebuie sa fie luati in seama.

Practic, unul dintre principalele aspecte ce trebuie sa fie analizate inainte de a se incepe o astfel de colaborare e cel referitor la legislatie, politica externa si relatiile bilaterale existente intre cele doua tari.

E un aspect ce trebuie sa fie efectuat doar consultand experti in domeniu, motiv pentru care www.bizz2china.ro este o adevarata mana de ajutor in astfel de situatii.

Care este cheia succesului?

Am tot discutat in ideile de mai sus despre cele mai mari piedici si provocari, dar pentru a rezuma si a oferi o idee generala asupra intregului proces de import, sa vedem care sunt punctele pe care trebuie sa le bifeze un om de afaceri pentru a avea parte de succes.

Stabilirea unei relatii pe termen lung

Incheierea unor parteneriate de afaceri, realizarea unor schimburi de marfuri si procesul de negociere, toate acestea au la baza in primul rand o relatie umana, care trebuie sa fie caracterizata de incredere si respect.

Asadar, consolidarea relatiilor cu partenerii de afaceri e foarte importanta pentru succesul unei afaceri pe termen lung, rezultatul fiind o colaborare productiva si benefica fiecarei parti.

Colaborarea cu o echipa de specialisti

Se poate observa ca intregul proces, desi la baza are un principiu simplu, poate fi destul de dificil. E nevoie de cunostinte vaste, informatii actualizate, contacte de legatura si intelegerea unor aspecte multiculturale, toatea acestea conducand catre ideea ca o colaborare cu o echipa de specialisti e cea mai buna decizie.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#afaceri China, #marfa China , #idei afaceri