AFI Europe construieste un nou mall si birouri pe terenul fostei fabrici Inox

Duminica, 19 Mai 2013, ora 14:02
3189 citiri
AFI Europe construieste un nou mall si birouri pe terenul fostei fabrici Inox
Foto: tripadvisor.com

AFI Europe a obtinut autorizatia de construire pentru al doilea mall din Capitala, in Bucurestii Noi, compania dorind sa ridice si un complex de birouri de circa 60.000 mp pe terenul fostei fabrici Inox.

"Desi dureaza mult pana obtinem finantare, pana la urma reusim. Asta ne incurajeaza sa incepem noi proiecte. In Bucurestii Noi am obtinut autorizatia de construire cu cateva saptamani in urma si suntem in negocieri pentru finantare.

Din 28.000 metri patrati avem deja inchiriati 12.000 metri patrati si am vrea sa deschidem pe parcursul anului 2014. Constructia ar putea incepe in acest an sau inceputul anului viitor", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania, pentru Mediafax.

El a precizat ca nu se simte norocos ca obtinut o finantare de la banci, mentionand ca proiectul sau a fost probabil foarte bun.

Directorul Afi Europe a amintit ca pentru a primi bani de la institutiile creditoare trebuie sa aduci mai mult capital propriu decat era nevoie inainte.

"Pentru un proiect de retail este o gramada de bani si nu multi dezvoltatori pot sa vina cu aceste fonduri, de aceea este dificil sa obtii finantare", a explicat reprezentantul dezvoltatorului israelian.

Omul de afaceri a adaugat faptul ca nu crede ca are competitie in zona Bucurestii Noi, desi a mai fost anuntata constructia unui mall in cadrul parcului de retail Collosseum, dezvoltat de firma Nova Imobiliare, cu capital britanic.

AFI mai detine un teren in Arad, unde intentiona sa dezvolte un retail park, insa constructia a fost oprita din cauza concurentei mari din oras.

"In viitor vom aveam noi proiecte. Intotdeauna ne uitam la noi proiecte pe care sa le dezvoltam, dar am putea de asemenea sa cumparam proiecte existente care fie sufera, fie sunt distressed. Ne uitam in principal in Bucuresti, dar si in provincie", a mentionat Hay.

De altfel, el a exprimat intentia companiei de a o conduce pentru a realiza o cladire de birouri pe terenul fostei fabrici Inox, din apropierea Hotelului Marriott, cu o suprafata de peste 17.000 metri patrati. Initial, compania dorea sa dezvolte pe acest teren un complex de locuinte.

"Mai avem in plan un alt parc de birouri, pe locatia fostei fabrici Inox, vizavi de Vulcan. Vrem sa facem un parc de afaceri aproximativ 60.000 mp in special birouri, ne planificam sa incepem constructia in circa doi ani. Dupa ce finalizam AFI Park vom incepe lucrarile la acest proiect, care va fi dezvoltat in 3-5 faze, depinde cum il impartim", a precizat Hay.

El spune ca Romania este o tara cu potential, iar odata cu rezolvarea problemelor din Europa investitorii vor vedea acest potential.

AFI Europe este membra a AFI Group si dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Afi mall nou Bucuresti, #Afi birouri Bucurestii Noi, #Afi birouri fabrica Inox , #fabrica