Cand s-ar putea deschide Aeroportul "Constantin Brancusi" din sudul Bucurestiului

Sambata, 20 Februarie 2021, ora 09:08
Autor: David Anghel
Cand s-ar putea deschide Aeroportul "Constantin Brancusi" din sudul BucurestiuluiAsa ar trebui sa arate aeroportul Brincusi FOTO facebook

Compania romaneasca South Development Group (SDG) a anuntat semnarea unui acord cu Trillium Fund pentru dezvoltarea aeroportului Constantin Brancusi in sudul Bucurestiului, informeaza boardingpass.ro

Potrivit sursei, care citeaza dezvoltatorul, acordul a fost semnat recent cu fondul Trillium, fond din fac parte companiile Surbana Jurong Capital (Singapore), Mitsubishi Corporation (Japonia) si Changi Airport International (Singapore).

Surbana Jurong Private Ltd este o companie de consultanta guvernamentala din Singapore care se concentreaza pe infrastructura si dezvoltare urbana.

In acelasi anunt, South Development Group afirma ca noul aeroport care va fi situat in sudul Bucurestiului ar urma sa fie deschis in 2024 pentru zboruri si operatiuni cargo. La scurt timp dupa acesta va fi deschis si pentru traficul de pasageri.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Proiect anuntat cu fast de Badalau

Proiectul aeroportului Constantin Brincusi este unul controversat. In septembrie 2019, el a fost anuntat cu surle si trambite de ministrul Economiei de atunci, Nicolae Badalau. "In octombrie ar putea incepe lucrarile la Aeroportul Constantin Brancusi ce se va intinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alaturi de alte multe ministere, isi vor aduce contributia la aceasta investitie. Institutia pe care o conduc va contribui la construirea unei statii de putere de 350 de megawati. Se vor implica si firme romanesti, dar, de asemenea, si autoritatile judetene ar putea avea o contributie", a scris Niculae Badalau pe pagina sa de Facebook, la vremea respectiva.

Dancila a dat vina pe caderea Guvernului

Dupa ce Guvernul Dancila a cazut, s-a anuntat destramarea proiectului. "In momentul in care nu exista stabilitate nu exista predictibilitate, investitorii straini nu mai vin spre Romania. Am discutat cu tarile din Golf, am discutat cu Emiratele Arabe, spuneau ca vor sa investeasca masiv in Romania. Incepusem discutiile pentru aeroportul Bucuresti Sud, cu Emiratele Arabe si investitori romani, astfel incat sa incepem proiectul de acolo. In momentul actual nu mai au aceeasi dorinta de a discuta pentru ca este un guvern interimar. Avem deja schema aeroportului, am discutat cu Emiratele Arabe, am discutat cu investitori din Romania, urma sa semnam demararea lucrarilor pentru acest aeroport", spunea Viorica Dancila intr-un interviu pentru DC News.

Trafic de 35 milioane de pasageri

Conform proiectului prezentat in 2019, noul aeroport nu trebuia sa fie doar un simplu aeroport ci un mic oras care include spatii de entertainment, centru medical si zona rezidentiala, potrivit clipului de prezentare. In ceea ce priveste aeroportul in sine, acesta trebuia dezvoltat pe o suprafata de 800 de hectare in trei faze. Dupa finalizarea primei faze capacitatea acestuia ar fi de 10 - 12 milioane de pasageri anual iar dupa finalizarea urmatoarei faze de constructie dublu. Intr-un final, aeroportul ar putea avea o capacitate de procesare de 35 de milioane de pasageri, o pista principala de 4000 m si una secundara de 2500 m, cu posibilitatea de a fi extinsa.


Pe aceeasi tema:

 Articol citit de 44257 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  ceapa_verde
  20.02.2021, 11:19
  Înțeleg ca e un proiect privat
  Finanțat din fonduri private, executat de privați, gestionat de privați care dau la final taxe la stat pentru a umple găurile de la Aeroportul Otopeni. Pai atunci, ce treaba are statul? In plus, pe loturile de pămant de pe amplasamentul viitorului aeroport privații poate plătesc prețul pieței, nu cum plătește statul pentru exproprieri prețurile neadus la zi de 10 ani.
  razvanus
  20.02.2021, 11:10
  Bucureștiul trebuie să aibă curse aeriene cu SUA și alte țări
  Romania nu are curse aeriene directe cu SUA, America, China, India, alte țări din Asia și Africa.
  Polonia, Ungaria, Cehia și restul țărilor din Europa au minim o cursă aeriană directă cu țări din afara Europei.
  Pacifistul
  20.02.2021, 09:24
  Delir bolsevic si minciuni staliniste
  Cele 2500 de hectare sunt in proprietatea a mii de romani din Darasti, Copaceni, etc etc etc ...cum la noi toate lucrarile de interes national au fost blocate ani si ani ca unu sau mai multi nu eau multumiti de pretul oferit pe proprietate, imagineaza ce este acolo...astia, PSD, se cred vechili, sau stapani...acum , azi, acolo, pretul este la teren agricol intre 5000 euro /ha si 30.000 euro/hectar in functie de localizarea lui...delir ca si la metrou sau tren spre Otopeni...
  florescujohn
  20.02.2021, 13:52
  Ootopeniul are citeva curse pe zi
  Macar sa fie cerinte ca s-ar dubla Otopeniul fara probleme. In plus Bucurestiul nu e o destinatie prea cautata nu e la o intersectie de trafic aviatic.
  Intii se face un plan de business pe fapte nu pe cale bucala.
  Politicieni deliranti. Construiesc aeroportul inainte sau dupa cele 8 spitale regionale? Unde sint aprozarele lui Dragnea?
  DieHard1
  20.02.2021, 09:59
  Bancuri cu/despre prosti sau "Romanii au talent". Aeroport va
  lipsea in South Bucale. Mai bine scapati de paduchi si sobolani sau faceti un upgrade la canalizare si reteaua de apa potabila. Capra raioasa tot viseaza sa decoleze spre NY