Adidas si Nike, lovite de greva miilor de muncitori din China

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 19:40
2335 citiri
Adidas si Nike, lovite de greva miilor de muncitori din China
Foto: shanghaiist.com

Mii de muncitori din China au intrat in greva la o fabrica producatoare de incaltaminte Adidas, Nike si New Balance.

Peste 7.000 de angajati ai unei fabrici din sudul Chinei, care se ocupa cu producerea de incaltaminte, au intrat in greva, joi. Nemultumirile lor sunt legate de taierile salariale si de eliminarea bonusurilor, transmite asiaone.com, care citeaza AFP.

Totodata, angajatii au cerut sa le fie permis sa lucreze ore suplimentare. Unul dintre grevisti a declarat ca salariul sau lunar este de 173 de dolari si ca muncitorii sunt nevoiti sa lucreze peste program pentru a castiga bani in plus.

Zeci de muncitori au fost raniti in urma confruntarilor cu fortele de ordine. Politistii au incercat sa sparga blocada pe care grevistii au facut-o pe drumul din apropierea fabricii situate langa orasul Dongguang, din provincia Guangdong.

Greva este doar ultima dintr-o serie de incidente pe tema neintelegerilor de munca si a nedreptatilor din provincia chineza, cunoscuta ca locul in care multe companii din lume isi fabrica produsele, cu zeci de milioane de muncitori care activeaza in fabricile de aici.

Oficialii fabricii, detinuta de un grup de investitii din Taiwan, nu au putut fi contactati pentru a face comentarii in legatura cu aceste evenimente.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#greva muncitori chinezi fabrica, #greva muncitori Adidas Nike, #greva China Adidas Nike , #fabrica