A fost inventata lenjeria pe care poti sa o porti saptamani intregi fara sa o speli

Miercuri, 26 Decembrie 2018, ora 09:49
7243 citiri
A fost inventata lenjeria pe care poti sa o porti saptamani intregi fara sa o speli
Foto: Facebook/Organic Basics

Patru danezi au inventat lenjeria intima pe care poti sa o folosesti saptamani intregi fara sa fie nevoie sa o speli. Secretul consta in unul dintre ingredientele din care este realizat materialul, si anume argintul, care ar ucide 99,9% dintre bacterii, sustin tinerii antreprenori.

Principiul dupa care se ghideaza cei de la Organic Basics este sustenabilitatea.

"Practica traditionala de a cumpara, de a purta, de a spala si de a arunca lenjerie intima la suprapret reprezinta o risipa de resurse teribila si este extrem de daunatoare pentru mediul inconjurator", spune Mads Fibiger, 27 de ani, CEO si cofondator al Organic Basics, potrivit Business Insider.

Lenjeria creata de ei este prevazuta cu un invelis pe baza de argint, metal cunoscut pentru proprietatile sale de purificare, folosit in acest scop inclusiv de NASA, care ar ucide 99,9% dintre bacteriile si mirosurile specifice acestui tip de piesa vestimentara, potrivit celor de la Organic Basics.

"Functioneaza. Poti purta lenjeria intima mult mai mult timp inainte sa o speli. Economisesti timp si bani, in timp ce reducem risipa de apa si de energie", explica Fibiger.

Compania si-a lansat prima colectie in 2017, in urma unei campanii de crowdfunding incununate de succes. In prezent, produsele Organic Basics sunt realizate integral din materiale reciclate.

Sustenabilitatea este cu siguranta un aspect pe care industria modei ar trebui sa-l aiba in vedere intr-o masura mai mare. Printre altele, expertii se asteapta ca industria materialelor textile sa isi tripleze consumul de energie pana in 2050, ajungand la o pondere de 26% din totalul de emisii de dioxid de carbon produse la nivel global, de la 2% in 2015.

Companii precum Organic Brands mizeaza pe consumatori, in speciali pe cei tineri, sa aleaga produse prietenoase cu mediul inconjurator in locul unor branduri consacrate precum Calvin Klein si Diesel.

Statisticile sunt incurajatoare, in conditiile in care arata ca tot mai multi consumatori sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un produs sustenabil, procentul fiind si mai mare in randul generatiei millennial.

C.S.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#spalare lenjerie intima, #lenjerie intima argint , #idei afaceri
Comentarii
S
Stan
rank 1
Eu am inventat o solutie si mai economica in legatura cu lenjeria...