A&D Pharma va propune in 31 ianuarie delistarea de la Bursa din Londra

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 23:34
2315 citiri
A&D Pharma va propune in 31 ianuarie delistarea de la Bursa din Londra

Grupul farmaceutic A&D Pharma, care detine cea mai mare retea de farmacii din Romania, Sensiblu, va propune in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 31 ianuarie 2011 delistarea companiei de la Bursa din Londra, potrivit Convocatorului publicat pe site-ul companiei.

Totodata, 28 februarie 2011 este data propusa a fi ultima zi de tranzactionare a actiunilor A&D Pharma.

"Listarea companiei fusese menita sa creeze o piata activa in valorile mobiliare ale A&D Pharma, pentru a permite companiei accesul la o circumscriptie mai larga de investitori si pentru a crea o moneda de achizitie. Avand in vedere lichiditatea foarte limitata in certificatele globale de depozit, Consiliul a ajuns la concluzia ca societatea nu a atins aceste obiective. In plus, directorii executivi ai companiei sunt obligati sa petreaca timp valoros si energie in mentinerea listarii si sa se supuna cerintelor asociate de reglementare, iar compania continua sa suporte costurile curente de listare", se arata in anunt.

De asemenea, pe ordinea de zi a adunarii actionarilor este si propunerea privind reducerea capitalului companiei, prin scaderea valorii unei actiuni nominale de la un euro la 0,01 euro.

A&D Pharma este prima companie cu activitati in Romania ce este listata la Bursa din Londra (London Stock Exchange), incepand din octombrie 2006. La acea vreme, compania avea o capitalizare de piata de 400 milioane euro, potrivit datelor de pe site-ul bursei londoneze.

Grupul A&D Pharma si-a sporit vanzarile in Romania cu 27% in primele noua luni ale acestui an, la 1,96 miliarde lei, fata de aceeasi perioada din 2009, cand acestea se situau la 1,54 miliarde lei.

A&D Pharma Holdings NV este o companie de tip holding inregistrata in Olanda, care are activitati numai in Romania si controleaza A&D Pharma Holdings SRL, cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie, servicii de vanzare si marketing, precum si a vanzarii cu amanuntul a produselor farmaceutice in Romania. Fondata in 1994, compania distribuie produse farmaceutice, servicii de vanzare si marketing pentru medicamente OTC, produse de ingrijirea sanatatii si medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala din Romania, "Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii din Romania, "Sensiblu".

La 30 septembrie 2010, Sensiblu numara 233 de farmacii in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#AD Pharma delistare bursa Londra , #informatii firme