7 mituri despre SEO distruse de E-Advertising

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 13:01
2684 citiri
7 mituri despre SEO distruse de E-Advertising

SEO, ca si orice alt lucru din viata noastra, este impanzit de mituri si conceptii gresite. Acestea sunt cladite de cele mai multe ori din ignoranta, frica sau goana dupa rezultate rapide.

E exact la fel ca si dietele minune care iti spun sa renunti la mancare si sa consumi o leguma de 3 ori pe zi. Da, poate ca vei slabi in acest mod, dar va fi de durata? Vei fi fericit cat timp urmezi aceasta dieta?

La fel se intampla si cu SEO. Oamenii sunt dispusi sa aleaga metodele rapide, ceea ce e normal fiindca viata e scurta. Dar niciodata metodele care aduc rezultate rapid si cu putin efort nu sunt cele mai potrivite pe termen lung.

Asa apar conceptiile gresite despre SEO. O persoana care a avut de a face cu astfel de servicii de proasta calitate isi va pierde increderea in orice tine de SEO.

1. SEO nu functioneaza. Este o vrajeala

Mitul:

"Mi-au promis ca o sa ajung in primele 3 pozitii Google cu 200 de lei pe luna, dar nu s-a intamplat. Asadar, tot ce tine de SEO e o minciuna si cei care ofera servicii SEO incearca doar sa iti ia banii."

Adevarul:

Asa cum o persoana nu poate caracteriza o intreaga natiune, la fel nu putem judeca toate afacerile care ofera servicii SEO dupa o intamplare nefericita. Este tentant sa alegem varianta mai scurta si mai ieftina, dar adevarata valoare nu o putem obtine la un pret mic.

2. SEO e doar o aglomerare de cuvinte cheie si link-uri

Mitul:

"Stiu eu ce e SEO. Trebuie doar sa pui cuvantul cheie de cateva ori intr-o pagina, sa redirectionezi cateva link-uri si sa spamezi cateva site-uri. Nu vreau sa am nici o legatura cu asta."

Adevarul:

Intr-adevar, acum 10 ani aceste lucruri puteau aduce rezultate, dar intrau categoric in partea intunecata a SEO - "Black Hat SEO". Exista si acum, dar lucrurile nu mai functioneaza cum o faceau odata.

Adevarul este ca SEO le cuprinde pe toate, Black Hat, Grey Hat si White Hat. Bineinteles, varianta cea mai buna este White Hat, deoarece metodele folosite pentru a-ti aduce pozitionari sunt agreate si rasplatite de Google, dar necesita un efort mai mare.

3. Google este in razboi cu SEO

Mitul:

"Orice i-as face site-ului meu, Google aplica noi algoritmi care imi distrug munca de o luna intr-o secunda. Intr-o zi ma bucur de rezultate, a doua zi nu mai exist in pagina de rezultate. Sunt sigur ca Google are ceva cu mine si cu SEO."

Adevarul:

Este adevarat ca exista momente in care Google poate sa penalizeze un site care nu respecta intru totul termenii si conditiile lui. De aceea, este recomandat sa angajezi o firma SEO, fiindca treaba unui specialist SEO nu este doar sa introduca 2-3 cuvinte in site-ul tau, ci este sa analizeze si sa interpreteze fiecare algoritm Google cu fiecare update.

Asadar, un specialist SEO va sti exact de ce site-ul tau a disparut din pagina de rezultate Google si te poate ajuta sa rezolvi problemele care au dus la aceasta situatie.

4. E de ajuns sa fac SEO o singura data

Mitul:

"Nu vreau o campanie SEO fiindca am facut deja acum 2 ani. Site-ul meu este optimizat."

Adevarul:

Aceasta este probabil una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face un proprietar de site. SEO este un proces continuu si mereu in schimbare. Nu poti sa faci anumite implementari la site care sa fie valabile si peste 2 sau 3 ani. Lucrurile se schimba de la o zi la alta, de aceea ai nevoie de o campanie SEO de lunga durata.

Pe langa modificarile site-ului mai exista si factorul competitiei. Daca tu, in urma unei campanii SEO, ajungi pe primul loc, dar opresti brusc, ce se intampla? Va aparea un competitor mai indraznet care va investi in mod continuu pana te va depasi.

Problema este ca desi vei dori sa investesti din nou in SEO, iti va fi mult mai greu sa il depasesti, fiindca tu va trebui sa o iei practic de la capat.

5. Link Building-ul este periculos

Mitul:

"Am vazut site-uri care aveau 2 milioane de backlink-uri si au disparut din prima pagina cu totul. Sunt sigur ca link building-ul este periculos."

Adevarul:

Este adevarat ca poate fi periculos, daca este facut in necunostinta de cauza. Nu poti sa creezi sute, mii sau milioane de backlink-uri catre site-ul tau, fara nici o relevanta pentru utilizatori sau Google.

Scopul principal al link building-ului trebuie sa fie intotdeaua crearea continutului de valoare si atragerea utilizatorilor pe site. Daca vei crea un articol indreptat catre o anumita audienta, in care iti vei prezenta produsul sau brandul, vei avea sanse ca acel backlink sa te ajute mai mult decat alte o mie de link-uri fara sens.

6. Anunturile platite te ajuta si pe SEO

Mitul:

"Eu rulez anunturi platite prin Google Ads prin care intra sute de oameni pe site-ul meu. E clar ca acest lucru ma va ajuta si pe SEO."

Adevarul:

Acest lucru are putea fi adevarat, daca traficul pe site ar fi un factor SEO. Din pacate acest lucru nu se intampla, asadar este imposibil ca din anunturile platite pe Google sa ai rezultate organice.

SEO este un proces mult mai complex de atat, de aceea in prima pagina apar companii care investesc intr-un astfel de serviciu. Ganditi-va cum era pagina de rezultate Google, daca SEO era atat de simplu?

7. Poti ajunge in prima pagina in mai putin de o luna

Mitul:

"O agentie SEO mi-a spus ca pot sa ajung in prima pagina in mai putin de o luna daca voi colabora cu ei. Imi ofera si cel mai mic pret dintre toate agentiile, deci cu ei voi lucra."

Adevarul:

Da, rezultatele pot aparea si din prima luna dar probabilitatea ca acestea sa dispara in a doua luna este foarte mare. De aceea agentiile SEO care ofera astfel de servicii nu sunt cea mai buna alegere, desi practica un pret foarte mic pentru serviciile lor.

Atunci cand ceva pare prea frumos care sa fie adevarat, cu siguranta nu e. Din acest motiv trebuie sa fiti convinsi ca serviciile SEO pe care le alegeti sunt de calitate.

Daca pretul este mic, inseamna ca resursele pe care le pun la dispozitie sunt la costuri minime pentru ei, iar timpul pe care il ofera campaniei tale este la fel de mic.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#firma SEO, #agentie SEO , #afaceri online