TOP 5 reguli de aur în amenajarea birourilor pentru creșterea productivității

Advertorial
Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 21:02
9635 citiri
TOP 5 reguli de aur în amenajarea birourilor pentru creșterea productivității
FOTO: dacca.ro

În mod ideal, munca într-un birou ar trebui să fie o experiență productivă, plăcută și inspirațională. Aceasta este regula de aur după care s-au bazat unele dintre cele mai mari companii din lume, în amenajarea birourilor. La designul interior al acestor companii s-a ținut cont nu doar de estetica spațiilor, ci și de modul în care oamenii se deplasează în interiorul birourilor, precum și la modul în care ar putea lucra cel mai eficient.

Este de la sine înțeles că oricine își dorește să lucreze într-un birou cu un design deosebit. Un angajat care se simte bine la locul de muncă este o persoană mai productivă, mai creativă și mai sănătoasă. În plus, imaginea companiei crește, la fel și retenția angajaților, iar în final toate acestea se transformă în succesul afacerii.

Un birou bine proiectat poate costa mai mult inițial, dar numeroasele beneficii vor economisi banii pe termen lung. De aceea, amenajarea biroului conform regulilor de design interior și ținând cont de starea de bine a angajaților va transforma spațiul office într-un mediu al colaborării și va îmbunătăți performanța.

Alegerea mobilierului de birou potrivit și crearea unui ambient care simplifică fluxul de lucru, vă va ajuta să recrutați și să păstrați oameni grozavi care se vor bucura să lucreze în cadrul companiei.

Iată așadar 5 reguli de aur în amenajarea birourilor de care o companie ar trebui să țină cont dacă își dorește creșterea productivității:

1. Recepție elegantă și cafea bună

Recepția sau intrarea într-o companie este primul lucru pe care îl văd clienții tăi și implicit angajații care vin la lucru. Sălile de așteptare și lobby-urile lipsite complet de personalitate, cu scaune incomode, nu este cu siguranță intrarea cu care vrei să-i întâmpini pe cei care calcă pragul companiei. Celebra zicală ”Prima impresie e cea mai importantă” este foarte valabilă în acest caz, deoarece recepția este cartea de vizită a companiei.

Asigură-te așadar că încăperea pe care o văd prima dată este amenajată impecabil. Folosește mobilier confortabil, decorează cu tablouri și plante și alege corpuri de iluminat care atrag instant atenția. În timp ce intrarea este primul lucru pe care îl văd, cafeaua este primul lucru pe care îl vor primi. Asigură-te că oferi o cafea de calitate, contează la fel de mult.

2. Zone pentru colaborare

Companiile moderne ar trebui să se îndrepte spre crearea de spații office care pun accent pe colaborare, cât și pe zone de recreere destinate stimulării creativității. Odată cu evoluția tehnologiei wireless, se pune tot mai mult pe zone de lucru atipice, care surprind prin creativitate și inovație.

Amenajarea birourilor moderne pentru generațiile de tineri sunt tot mai îndreptate spre colaborare și lucru în echipă și tot mai puține respectă stilul tradițional. Acest lucru înseamnă și crearea unor zone confortabile și relaxate în care angajații se pot reuni fie să discute taskurile legate de job, fie să se recreeze.

De asemenea, cabinele acustice vor deveni normă și vor înlocui camerele închise care nu sunt flexibile și necesită lucrări și nu fac economie de spațiu.

3. Mobilier ergonomic

Oamenii petrec aproximativ o treime din timp la locul de muncă, astfel crearea unui spațiu cu impact pozitiv asupra stării lor de bine poate face în mod clar o mare diferență pentru angajați, angajator și relația dintre ei.

S-a observat că un spațiu de lucru confortabil, cu mobilier de birou ergonomic, îi ajută pe angajați să se simtă mai bine la birou și chiar să reducă numărul de zile de concedii medicale. Ergonomia adecvată a biroului - înălțimea corectă a scaunului, distanța adecvată a echipamentelor și o poziție bună la masa de lucru - va reduce efortul și îi poate ajuta pe angajați să beneficieze de confort sporit.

Tot mai multe companii pun accent pe crearea unor spații moderne, iar scaunele de birou ocupă un loc fruntaș în lista acestora. Posibilitatea de reglare a scaunelor în funcție de nevoile angajatului permite o circulație adecvată în zona inferioară a corpului, ceea ce previne umflarea sau amorțirea picioarelor.

4. Accent pe lumina naturală sau pe iluminat de calitate

Unul dintre cele mai importante aspecte în amenajarea de succes a birourilor este utilizarea unui sistem de iluminat adecvat. Lipsa luminii naturale sau a unui iluminat corespunzător afectează starea de spirit și productivitatea, și din păcate este prea des trecută cu vederea.

Există numeroase studii care arată cum lumina naturală îmbunătățește productivitatea și bunăstarea angajaților și previne oboseala ochilor și durerile de cap. Alegerea unui sistem de iluminat potrivit, a surselor de lumină corecte, în funcție de dimensiunile biroului și de echipamentul folosit, sau respectarea unui echilibru între lumina naturală și cea artificială, sunt unele dintre aspectele importante când vine vorba de productivitatea și eficiența angajaților.

La fel cum mobilierul de birou ergonomic stimulează productivitatea și susține sănătatea angajaților, tot așa alegerea luminilor potrivite influențează capacitatea de concentrare și, implicit, eficiența. Atunci când alegi sursele de lumină, este bine să te ghidezi după mai multe criterii: temperatura de culoare, indicele de redare a culorii, intensitatea, consum etc.

5. Personalizare și branding

Personalizarea și branduirea biroului pot consolida relațiile companie-angajați, spun povestea valorilor organizației, inspiră încredere și pot genera efecte pozitive precum retenția angajaților.

Amenajarea biroului făcută coerent poate ajuta la dinamizarea și susținerea culturii companiei. Dar un design grozav cu accent pe branding creează spații care susțin spiritul de comunitate, care îi fac pe angajații și clienții tăi să se simtă apreciați și recunoscuți.

Când angajații cred în valorile companiei tale se angajează în misiunea ta și sunt loiali mărcii tale, succesul va urma în mod natural. Brandingul de birou funcționează în tandem cu designul pentru a obține încredere și angajament.

Acestea sunt cele mai imporante reguli de aur care te vor ajuta să creezi un spațiu office care încurajează productivitatea și le permite angajaților să intre într-o stare de flux de maximă creativitate. DACCA are în portofoliul său proiecte de amenajare și design interior pentru birouri, sedii de firme sau instituții publice, astfel că dispunem de expertiza necesară în acest domeniu pentru a vă oferi soluția completă de amenajare.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#afacere, #birouri, #amenajare birouri , #stiri afaceri