”Șerpăria” afacerilor din Aeroportul Henri Coandă, nășită de ministerul lui Grindeanu

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 03:00
23393 citiri
”Șerpăria” afacerilor din Aeroportul Henri Coandă, nășită de ministerul lui Grindeanu
Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu nășește afacerile de cumetrie din Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Aeroportul Internațional Henri Coandă nu este doar cel mai mare aeroport din România, ci și locul unde apa se vinde la preț de șampanie, unde mai bine te ții până ajungi în avion decât să folosești toaletele și unde, la check-in, de multe ori ți se mai cere o taxa suplimentară pentru bagaj.

Mii de sesizări la ANPC și pe rețelele de socializare descriu proastele servicii de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Cel mai mare aeroport al României este administrat de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), controlată de Ministerul Transporturilor care este acționarul majoritar.

Geograful

Conducerea Companiei este una numită pe criterii știute doar de ministerul care o controlează.

De exemplu, președintele CA (care numără șapte membri) este Robert Răzvan Dobre, un abonat la sinecurile din Ministerul Transporturilor.

Conform declarațiilor de avere și de interese, Dobre este conferențiar la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București, președinte CA al CFR Călători, președinte CA al Administrației Porturilor Dunării Maritime, și director general în Ministerul Transporturilor.

Robert Răzvan Dobre

Pentru efortul supraomenesc pe care-l depune pentru a îndeplini toate aceste sarcini importante, Dobre primește anual de la stat aproape 230 de mii de lei.

Afacerile

Deși externalizate, într-o bună parte a activităților care se desfășoară pe Aeroportul Internațional Henri Coandă este implicată și CNAB.

CNAB a făcut anul trecut un profit de peste 32 de milioane de lei după ce, în anul pandemiei 2020, a avut pierderi de aproape 174 de milioane. Dar în anul precedent, 2019, CNAB a avut un profit de 411 milioane lei.

Și firmele în care CNAB este asociată realizează anual profituri de milioane de lei.

Globe Ground România SRL este una dintre firmele responsabile de manevrarea bagajelor, de transportul pasagerilor şi de curăţenie. Globe Ground România este deţinută de compania de stat Tarom (37%), CNAB (13%), Penauille Servisair din Germania (25%) şi Balaclava din Olanda (25%).

Balaclava face parte din grupul Ţiriac Holdings, iar Penauille Servisair este una dintre cele mai mari firme în domeniu.

Globe Ground a realizat anul trecut un profit de peste 6,7 milioane lei.

Dnata Catering SRL este firma care administrează serviciile de alimentaţie publică, dar este şi furnizor pe segmentul de catering pentru Tarom.

CNAB deține aproape 5% din firmă, Tarom puțin peste 30%, iar restul sunt ale companiei britanice Alpha Flight Group Limited (cumpărată, în 2010, de Dnata Catering, parte a grupului Emirates și controlată de către șeicul Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum din Dubai).

În urmă cu mai mulți ani, administrația aeroportului a încredințat, în exclusivitate, companiei Dnata Catering gestionarea spațiilor cu destinație pentru alimentație publică. La rândul ei, Dnata Catering a încheiat acorduri de subînchiriere cu mai multe firme și branduri.

Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat mai multe firme care operează pe aeroport, printre care și Dnata Catering care a primit o amendă de peste 6,6 milioane lei.

Dnata Catering a realizat anul trecut un profit de peste 8,3 milioane lei.

Mogulul aerului

Dar cea mai interesantă firmă în care regăsim CNAB este Romanian Airport Services SA care oferă o gamă largă de operațiuni în toate aeroporturile din România, cea mai cunoscută fiind manipularea bagajelor.

Anul trecut, Romanian Airport Services SA a avut un profit de aproape 3,5 milioane lei.

Fondată în anul 1994, asociații Romanian Airport Services sunt CNAB (33,18%), Dorin Ivașcu (46,82%), Radu Cristian Gâdea (10%) și Alexandra Cornelia Huzuneanu (10%).

Radu Cristian Gâdea a fost patronul companiei aeriene Legend Airlines fondată acum doi ani. În luna aprilie, Gâdea a vândut firma unor străini care administrează o companie aviatică afgană.

Radu Cristian Gâdea

Iar Alexandra Cornelia Huzuneanu este fiica unor vechi parteneri de afaceri de-ai lui Dorin Ivașcu, creierul afacerilor.

La începutul anilor 70, Dorin Ivaşcu a lucrat ca „ghid internațional în timpul vacanțelor studențești” la Biroul de Turism pentru Tineret.

În 1978 s-a angajat ca economist la Tarom, unde a ajuns, mai târziu, director de sucursală în Marea Britanie, Libia și America de Nord.

Presa l-a acuzat pe Dorin Ivașcu că ar fi lucrat pentru Securitate, lucru dezmințit cu vehemență de acesta.

Dorin Ivașcu

După revoluție, Dorin Ivaşcu a fondat Liniile Aeriene Române (LAR), prima companie aeriană privată din ţară care opera iniţial aeronavele care-l deserveau pe Ceauşescu şi serviciile de protocol și securitate comuniste.

În 1999, Ivașcu a preluat de la Aviaţia Utilitară Română, prin firma Regional Air Services, Aeroportul Tuzla, devenind primul aeroport privat din România.

Regional Air Service este deținută în părți egale de firma lui Ivașcu, Regional Air Suport SRL, și de Adrian Ștefan Vasilache (fost director general al Autorității Aeronautice Civile Române).

Adrian Ștefan Vasilache

De-a lungul timpului, Ivașcu a fost asociat în 14 firme, dar în prezent doar cinci mai sunt funcționale.

La sfârșitul anului trecut, Dorin Ivașcu a fondat firma de transport aerian de pasageri Air Connect Aviation Group SA, considerată principala beneficiară a declinului Blue Air.

Asociații firmei sunt Spark Capital System SRL (deținută de Adrian și Adriana Mihaela Sârbu), Regional Air Suport SRL (deținută de Dorin Ivașcu), Karpaten Outgoing SRL (firmă de turism deținută e Mioara și Gheorghe Alexandru Mărginean, parteneri mai vechi de afaceri cu Ivașcu), Alin Crețu (fost trezorier al Tarom și director în mai multe companii din domeniul aviatic), Tudor Zamfir Constantinescu (fost pilot și acționar la Blue Air), Cosmin Adrian Pop (dezvoltator imobiliar din Târgu Mureș) și Florin Necula (fost director tehnic în cadrul Tarom, instructor la compania bulgărească Sofema).

Florin Necula

Dorin Ivașcu mai desfășoară afaceri și prin firma RAS Aviation Services – Technic SA în care este asociat cu compania aeriană low cost Sofema Aviation Services din Bulgaria, Necula Florin și Alexandra Cornelia Huzuneanu.

Legături de afaceri

Și astfel se deschide o legătură subtilă între Ivașcu și alte firme care își desfășoară business-urile pe Aeroportul Henri Coandă.

Ansamble Inflight SRL este deținută acum de firmele Amaltea SAS și Ganeshua Holding din Franța și Ansamble Catering & Services SRL din București (aflată tot în proprietatea celor din Franța).

Înființată în 1993 de Gabriela Huzuneanu (fostă Maci) și de Doina Trăsnea sub denumirea de T.D. Maci Trading SRL, firma a fost vândută francezilor în anul 2016, care, un an mai târziu, îi schimbă sediul social și aleg actuala denumire.

Gabriela Huzuneanu mai este asociată în firma Green Food Hub SA, alături de alte persoane și cu Alexandra Cornelia Huzuneanu, probabil fiica ei.

La rândul ei, aceasta din urmă este parteneră de afaceri cu Dorin Ivașcu, care are și el mari interese în Aeroportul Henri Coandă.

Alexandra Huzuneanu

De altfel, Ivașcu a mai fost asociat și cu fostul soț al doamnei Huzuneanu, Gheorghe Maci, în firma Air Antares SRL, o firmă de transport aerian lichidată în 2002.

În prezent, doar Doina Trăsnea mai deține, împreună cu fiul ei Alexandru Gabriel Trăsnea, firma Aero Sky Consult SRL, înființată în 2015 și care se ocupă cu cateringul pe aeroport.

CNAB și firma de gunoaie

CNAB mai este asociată în compania Tarom (unde deține 1,46%), în Compania Națională de Investiții (31,25%), în Centrul Regional de Execelență în Aviația Civilă (35%), în Bucharest International Cargo Center – BICC SA (27%) și în Romprest Service SA (10%).

Romprest Service datează încă de pe vremea când ministrul Transporturilor era Miron Mitrea și care avea interese directe în această firmă. Ani de zile Romprest a deținut monopolul contractelor de salubritate și de Securitate din aeroporturile României.

Romprest a devenit celebră prima oară după ce fondatorul ei Florian Bușcă, alias Walter (fost patron la Dinamo, condamnat pentru delapidare și spălare de bani și decedat acum trei ani), a fost încarcerat în 2016.

Florian Bușcă

Apoi, a ieșit iar în evidență după scandalul cu Primăria Sectorului 1 care a refuzat să-i mai achite serviciile prestate la prețuri prohibitive.

CNAB anunță de ani de zile retragerea din Romprest dar, până acum, nu s-a întâmplat acest lucru.

Blue Air e peste tot

Deși CNAB nu este implicată în acționariat, interesantă este și firma Uplift Airport Services S.R.L. care oferă mai multe servicii printre care de catering și de manipulare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă.

Denumită Aerokraft Consult până în 2019, Uplift Airport Services a fost fondată în 2014 de Blue Air Airline Management Solution SRL.

Acum este deținuă de firmele The Garage Food & Fun SRL (deținută de Daniel Pârlici, acționar al Rams Center SRL, firma care a preluat de la patronul Blue Air noua companie aeriană Hello Jet) și Ravenclaw Consult SRL (deținută de Monika Puiu și Marius Mihail Puiu – unul dintre cei patru cumpărători ai companiei Blue Air de la Nelu Iordache, acționar la Blue Air Airline Management Solution SA).

Bineînțeles că și firma Uplift Airport Services are o legătură cu Ivașcu. CEO-ul firmei, Cătălin Ilie este conectat cu un partener de afaceri al lui Radu Cristian Gâdea, asociatul din Romanian Airport Services SA.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Aeroportul Henri Coanda , #investitii straine