Cum să eviți haosul de pe aeroport de Sărbători. Zilele cele mai potrivite pentru a călători în preajma Crăciunului

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 03:15
3161 citiri
Cum să eviți haosul de pe aeroport de Sărbători. Zilele cele mai potrivite pentru a călători în preajma Crăciunului
Aeroporturile sunt foarte aglomerate în perioada sărbătorilor FOTO Unsplash

Perioada sărbătorilor este întotdeauna foarte aglomerată, iar o simplă călătorie cu avionul are șanse uriașe să se transforme într-un haos cu întârzieri de ore, zboruri anulate sau bagaje pierdute.

Fenomenul este inevitabil. În această perioadă a concediilor oamenii fie doresc să călătorească pentru a-și petrece sărbătorile în afara țării, fie zboară pentru a-și vizita prietenii sau membrii familiei care sunt stabiliți în străinătate.

Există totuși câteva trucuri care vă pot face călătoria mai ușoară, dezvăluite de o stewardesă pentru Washington Post.

1. Verificați bine geanta de mână înainte de a vă apuca de bagaj

Folosim de mult ori aceleași genți pentru călătoriile noastre, doar că unele drumeții le facem cu mașina, altele cu trenul, iar altele cu avionul. Ideea este că, în primele două cazuri, nu există restricții valabile ca în cazul avionului, drept urmare este ideal să verificați toate buzunarele atunci când vă pregătiți să plecați undeva cu avionul pentru a vă asigura că nu a rămas, din călătoriile anterioare, vreun obiect nepermis.

Sarah Nelson, președinta asociației însoțitoarelor de zbor CWA, a explicat pentru sursa citată că se întâmplă adesea ca oamenii să uite în geanta de mână produse de igienă și frumusețe prea mari, deschizătoare de vin sau alte obiecte care vor fi aruncate. O astfel de greșeală va declanșa aparatele de la securitate, vă vor încetini și vor adăuga presiune suplimentară.

2. Luați în calcul timpul lung de așteptare

Oamenii știu deja că trebuie să ajungă în aeroport cu 2-3 ore înainte de un zbor pentru a trece prin toate verificările și formalitățile, însă trebuie să vă luați o marjă de timp și mai mare în perioada sărbătorilor deoarece este aglomerat.

Însoțitoarea de zbor amintește că trebuie să luați în calcul inclusiv mijloacele de transport cu care ajungeți la aeroport, deoarece și traficul poate fi mai încărcat decât în mod normal.

”La acestea de adaugă și oamenii care nu călătoresc în mod frecvent cu avionul și nu sunt obișnuiți cu procedurile, drept urmare va dura mai mult până trec de securitate”, adaugă însoțitoarea de zbor.

3. Gustări și apă

Ținând cont că veți petrece destul de mult timp în aeroport, implicit vi se va face foame și sete. Este ideal să aveți în bagajul de mână apă și gustări permise deoarece există posibilitatea să nu mai aveți timp să stați și la cozile care se formează și la restaurantele din interiorul aeroportului. Așa vă veți asigura că mâncați ceva înainte de zbor.

Ziua de Crăciun, ideală pentru a zbura

Un alt aspect important este alegerea zilelor în care zburați. Ținând cont că intervalul concediilor este similar pentru toată lumea, cele mai aglomerate și scumpe zboruri sunt înainte și după Crăciun, potrivit selective-travel.com.

Cea mai indicată zi este chiar 25 decembrie, fiind urmată de ziua de 24 decembrie care recomandare pentru călătorie.

Un alt lucru care vă poate ține pe loc inutil este împachetarea cadourilor pentru cei dragi. Dacă aveți de gând să zburați cu tot cu cadourile cumpărate pentru familie și prieteni, nu le ambalați. Este posibil ca cei de la aeroport să dorească să le inspecteze, drept urmare procedura va fi mai lungă dacă trebuie să îndepărteze întâi straturile de hârtie de cadou lipite, plus că va fi frustrant să reluați procesul.

FBI i-a anunțat pe pasagerii avionului Boeing a cărui ușă s-a desprins în timpul zborului că ar fi fost victimele unei infracțiuni
FBI i-a anunțat pe pasagerii avionului Boeing a cărui ușă s-a desprins în timpul zborului că ar fi fost victimele unei infracțiuni
Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA a transmis pasagerilor care se aflau într-un avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines care a suferit o urgenţă în aer pe 5 ianuarie, din cauza...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#aeroport, #avion, #sarbatori iarna, #aglomeratie , #stiri sociale