De ce sunt blestemați românii să meargă exclusiv cu avionul în vestul Europei. Ce variante de călătorie rămân în afară zborului

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 23:02
12402 citiri
De ce sunt blestemați românii să meargă exclusiv cu avionul în vestul Europei. Ce variante de călătorie rămân în afară zborului
Ce variante au românii la călătoria cu avionul FOTO Facebook/Aeroport Henri Coanda

În plin sezon al concediilor de vară, când companiile aeriene anunță zilnic zboruri anulate sau întârziate pe aproape toate rutele din Europa, turiștii au început să caute alte variante de transport decât avionul.

Din păcate, dacă ești turist român și vrei să ajungi într-una dintre capitalele europene, totul este să ai timpul și răbdarea necesară să reziști pe un scaun de autocar sau de tren zeci de ore ca să ajungi la destinație.

Dacă alegeți trenul ca alternativă de călătorie către o destinație europeană va fi nevoie de cel puțin o zi și o noapte să ajungeți până în Ungaria sau Austria, singurele țări care au legătură directă cu România pe calea ferată.

Conform site-ului cfrcalatori.ro, puteți călători cu trenul pe relațiile: Arad- Innsbruck, București-Graz, Brașov-Graz, București- Viena, Cluj Napoca Salzburg, Constanța-Salzburg, Deva-Innsbruck, Iași-Viena, Sinaia-Viena și Timișoara Viena cu prețuri la bilete începând de la 24 de euro.

Conform sursei citate, durata călătoriei cu trenul, pornind de la București cu destinația Viena este de 19 ore și 21 de minute. Există însă și o altă cursă tot cu plecare din Gara de Nord care durează 25 de ore și 19 minute, cu precizarea că trebuie să schimbați trenul de două ori, o dată la Budapesta și a doua oară la Gyoer.

De la Constanța până la Viena, durata călătoriei cu trenul este de 22 de ore și 51 de minute cu schimbare în Gara de Nord, iar din Timișoara până în capitala Austriei durata unei călătorii cu trenul este de puțin peste 9 ore cu schimbare în Budapesta.

Relația Prețuri începând de la:

Arad – Innsbruck 45 euro

Bucuresti –Graz 51 euro

Brasov- Graz 47 euro

București -Viena 38 euro

Cluj Napoca – Salzburg 48 euro

Constanța -Salzburg 58 euro

Deva – Innsbruck 51 euro

Iași – Viena 43 euro

Sinaia – Viena 36 euro

Timișoara -Viena 24 euro

Dacă vă doriți să ajungeți mai departe prin Europa, pornind din Viena tot cu trenul, timpii de călătorie se reduc simțitor, dar doar pe anumite rute.

De exemplu, de la Viena la Roma, drumul cu trenul durează 3 ore și 50 de minute, cu precizarea că stația din capitala Italiei este la Tiburtina și va trebui să luați un autobuz sau taxi pentru a ajunge în oraș. Prețul biletului variază între 35 și 120 de dolari conform rome2rio.com

De la Viena la Paris călătoria cu trenul durează 14 ore, iar un bilet costă aproximativ 200 de euro de persoană, în condițiile în care am simulat o rezervare cu doar câteva zile înainte de plecare.

De la Viena la Milano călătoria cu trenul durează între 7 ore și 3 ore, în funcție de ruta aleasă și compania feroviară.

Cu trenurile de mare viteză puteți călători rapid, dar deloc ieftin, între marile capitale europene. De la Londra la Paris puteți ajunge în două ore, dar acest confort costă peste 200 de euro de persoană, dacă nu cumpărați biletele din timp.

De la Roma la Milano călătoria durează trei ore cu Frecciarossa (săgeata roșie), iar biletul costă aproximativ 100 de euro de persoană (adult).

Din Paris la Amsterdam sau la Roma veți face aproximativ 4 ore cu TGV (train grande vitesse), dacă sunteți dispuși să plătiți cel puțin 140 de euro de persoană.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel, preşedintele Consiliului European a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, transmite vineri, 19...
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
#aeroport, #tren, #calatorie, #Europa, #trenuri, #calatorie tren Franta, #bilete tren , #calatorie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
N-o fi mai rapid și mai ieftin la "Ia-mă, Nene!"?