Aeroportul internațional din Transilvania care se extinde ca să facă față la 2,5 milioane de pasageri

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 18:21
12780 citiri
Aeroportul internațional din Transilvania care se extinde ca să facă față la 2,5 milioane de pasageri
Aeroportul Internațional din Sibiu FOTO / Facebook Aeroportul Internațional Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu anunţă că a fost emisă autorizaţia de construire în cadrul proiectului care vizează modernizarea şi extinderea Aeroportului Internaţional Sibiu. Noua structură va avea o suprafaţă construită de 22.400 de metri pătraţi, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri.

”În cursul zilei de 9.12.2022 a fost emisă autorizaţia de construire pentru obiectivul «Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activităţi economice», proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Astfel, proiectul de modernizare a infrastructurii Aeroportului Internaţional Sibiu a atins o nouă etapă de progres, extrem de importantă şi intră în linie dreaptă”, a transmis CJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, de la semnarea contractului de finanţare, în iunie, au avut loc proiectarea, autorizarea de executare a lucrărilor, respectiv organizarea de şantier. În baza autorizaţiei de organizare de şantier şi demolare emisă în 20 septembrie, a fost realizat punctul de acces temporar pentru autovehicule şi pasageri, activităţi de împrejmuire a zonei de şantier, îndepărtarea şi evacuarea stratului vegetal, orizontalizarea terenului, precum şi alte activităţi aferente proceselor organizatorice.

Noua structură va avea o suprafaţă construită de 22.400 de metri pătraţi, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghişee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porţi de îmbarcare, precum şi alte dotări necesare traficului aerian internaţional intra şi extra comunitar, plus spaţii publice de uz comercial şi utilitar.

”Avem şansa ca judeţul Sibiu să poată oferi locuitorilor săi, cât şi celor din zonele limitrofe, un aeroport pe care îl dorim modernizat, extins şi adus la nivelul actual de confort şi securitate din domeniul transporturilor aeriene. Ne dorim lucrări de calitate, care să permită funcţionarea optimă şi eficientă a acestuia”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

”În acest moment, intrăm în linie dreaptă şi avem conturată imaginea de ansamblu în ceea ce priveşte derularea lucrărilor efective din cadrul acestui proiect de anvergură pentru Aeroportul Internaţional Sibiu cu impact major asupra regiunii pe care o deservim”, a afirmat, la rândul său, Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Proiectul beneficiază de finanţare şi din partea CJ Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
#aeroport, #Sibiu, #extindere, #modernizare, #Aeroport international , #aeroport