Pas important pentru realizarea aeroportului internațional Brăila-Galați. S-a stabilit zona în care va fi pista de 4.000 de metri

Miercuri, 28 Decembrie 2022, ora 14:21
19901 citiri
Pas important pentru realizarea aeroportului internațional Brăila-Galați. S-a stabilit zona în care va fi pista de 4.000 de metri
Licitaţia a fost câştigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL FOTO Pixabay

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, au semnat miercuri, 28 decembrie, contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul internaţional Galaţi-Brăila.

“Este un pas foarte mare pe care îl facem pentru ca acest proiect, despre care se vorbeşte de mulţi ani, să devină realitate. Este pentru prima oară când, dincolo de vorbe şi promisiuni, se fac paşi reali pentru a se construi un aeroport care să deservească zona Galaţi-Brăila. După nenumărate studii şi analize, specialiştii au decis că cel mai bun loc pentru a fi construit acest aeroport este zona Braniştea – Schela, având în vedere şi conectivitatea cu infrastructura rutieră şi feroviară din apropiere.

Trebuie să arătăm că se poate şi în regiunea noastră, nu doar în centrul şi vestul ţării. Acum, vorbim de lucruri concrete, de studii, analize şi o strategie clară, pe care le implementăm, pas cu pas, alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila. Aeroportul Galaţi-Brăila, care va fi unul de marfă şi de pasageri, cu o pistă de peste 4000 de metri, este deja inclus în Master Planul Naţional de Transport şi are sume prevăzute inclusiv în bugetul României pentru realizarea studiilor. De asemenea, au fost alocaţi bani şi din bugetele proprii ale celor două consilii judeţene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Licitaţia a fost câştigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, care, împreună cu subcontractorii, înseamnă 17 firme implicate în realizarea acestor studii.

“Sunt firme cu experienţă mare în domeniu, care au proiectat şi alte aeroporturi din ţară, precum şi din străinătate, fiind implicate în proiectarea Aeroportului Otopeni, precum şi în proiectele de la Mihail Kogălniceanu şi Timişoara. O veste foarte bună este că inclusiv mediul academic gălăţean, prin specialiştii de la Universitatea Dunărea de Jos, este implicat în acest important proiect de dezvoltare a zonei Galaţi-Brăila şi mă bucur că astăzi, alături de noi şi de acest proiect, a fost şi rectorul Puiu Lucian Georgescu. Vor fi realizate zeci de studii şi descrieri tehnice preliminare privind terminalul cargo şi de pasageri, căile de rulare, lungimea pistei de decolare şi aterizare, securitatea aviatică, turnul de control şi sistemele de semnalizare. Ne dorim ca pe acest aeroport să poată ateriza orice tip de avion”, a afirmat Costel Fotea.

Valoarea contractului este de 30.719.699 de lei (fără TVA).

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#aeroport Galati, #aeroport braila galati, #aeroport, #Braila , #aeroport