Advertorialul – ce trebuie să știi despre advertoriale pentru a-ți asigura succesul?

Advertorial
Marti, 06 Septembrie 2022, ora 18:22
10219 citiri
Advertorialul – ce trebuie să știi despre advertoriale pentru a-ți asigura succesul?
FOTO: elements.envato.com/

Un advertorial este o reclamă care are scopul de a da impresia unei contribuții editoriale . Termenul este o combinație a cuvintelor engleze „ reclamă ” și „ editorial ”. Un advertorial îmbină astfel aspectul de publicitate și aspectul de prezentare editorială. Acesta este publicat atât în presa scrisă, cât și pe site-uri web. În multe cazuri, conținutul textului este completat cu imagini, videoclipuri, tabele și alte elemente grafice.

Scopul unui advertorial este de a prezenta cititorului ocazional o reclamă pe care o percepe nu ca pe o publicitate, ci ca pe o contribuție editorială credibilă. Agentul de publicitate are posibilitatea de a alege spațiul publicitar care se potrivește tematic cu produsul său pentru a ajunge mai bine la grupul țintă dorit.

Care sunt originile advertorialelor?

Se consideră că advertorialele au apărut deoarece reclamele convenționale din presa scrisă nu mai aveau efectul dorit, iar editorii căutau surse alternative de venit. Cu toate acestea, acest lucru are ca rezultat o combinație de informații și publicitate.

Spre deosebire de o reclamă, un advertorial conține acest lucru în contribuția editorială și uneori este plasat doar discret în text. Chiar dacă reclamele conțin indirect un mesaj publicitar, textul ar trebui să adauge valoare pentru cititor.

Reclamele publicitare oferă editorilor posibilitatea de a oferi un produs atractiv, deoarece efectul publicitar este mare pentru clienți.

Beneficii din punct de vedere SEO

Dacă aceste advertoriale sunt privite din perspectiva optimizării motoarelor de căutare, utilizarea link-urilor follow sau nofollow este de o importanță deosebită. Conform ghidurilor Google, linkurile din revistele online sunt permise dacă sunt marcate cu atributul nofollow. În acest fel nu transmiteți niciun rang de pagină sau alte semnale relevante pentru clasarea Google. Dacă link-urile sunt plasate cu atributul follow, ele reprezintă o recomandare din punctul de vedere al Google. Deoarece un link plătit nu reprezintă o recomandare sinceră, utilizarea link-urilor follow pentru plată sau alte considerente poate duce la o penalizare pentru mediul de conectare și agentul de publicitate însuși.

Reclamele publicitare sau advertorialele sunt o modalitate atractivă pentru agenții de publicitate de a obține backlink de înaltă calitate . Cu toate acestea, este recomandabil să limitați utilizarea reclamelor, altfel acestea ar putea fi clasificate ca spam de către Google și alte motoare de căutare și astfel ar putea încălca regulile webmasterilor.

Utilizarea advertorialului în marketing online

Linkurile din reclame, atunci când sunt utilizate corect cu atributul "nofollow" marcat, pot oferi în continuare vizibilitate suplimentară. Acest lucru este posibil de alți editori care devin conștienți de magazin sau de marcă în sine atunci când reclamele sunt plasate pe pagini de mare acoperire. Dacă conținutul este distribuit și prin intermediul rețelelor sociale sau discutat pe propriul site, acesta are și un efect pozitiv asupra agenților de publicitate, deoarece marca sau numele magazinului câștigă atenția la un nivel intern mai larg.

Pe lângă domeniile de aplicare descrise până acum, advertorialele sunt foarte potrivite și pentru consolidarea branding-ului unui produs sau al unei companii. De asemenea, sunt folosite în combinație cu alte campanii de marketing. În plus, advertorialele fac posibilă abordarea subiectelor dorite și difuzarea acestora prin intermediul mass-media.

Cu toate acestea, pentru a obține un succes maxim cu advertoriale, este necesar să se asigure o calitate înaltă și să se țină cont de direcționare. În plus, durata și acoperirea portalurilor de internet sunt cruciale pentru a ajunge la mulți potențiali clienți, de exemplu.

Dacă te întrebi cum poate deveni un advertorial de succes și cum își poate atinge scopul, în primul rând, din motive legale, operatorii de site-uri trebuie să creeze o separare clară între acesta și conținutul editorial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#advertorial, #succes, #afacere , #stiri afaceri