Cum a ajuns o rusofilă dedicată la șefia Adunării Parlamentare a NATO. A sărbătorit la reședința lui Putin și s-a pozat cu ruși controversați

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 03:14
9100 citiri
Cum a ajuns o rusofilă dedicată la șefia Adunării Parlamentare a NATO. A sărbătorit la reședința lui Putin și s-a pozat cu ruși controversați
Rusofila Joëlle Garriaud-Maylam, pozând încântată lângă filozoful Aleksandr Dughin FOTO Twitter

Senatoarea rusofilă de dreapta franceză Joëlle Garriaud-Maylam a fost aleasă săptămâna aceasta la conducerea Adunării parlamentare a NATO, în ciuda eforturilor unor state de a-i dejuca ambițiile, potrivit intelligenceonline.com.

Adunarea Parlamentară a NATO reunește parlamentari din cele 30 de țări membre. Din echipa de conducere a Adunării parlamentare mai fac parte și cinci vicepreședinți: Zaida Cantera din Spania; Nicu Fălcoi din România; Kevan Jones din Regatul Unit; Linda Sánchez din Statele Unite; Michał Szczerba din Polonia.

Garriaud-Maylam i-a succedat congresmanului american Gerald E. Connolly. Ea este senator al Republicii Franceze din 2004 și reprezintă cetățenii francezi care locuiesc în afara Franței.

Avocat internațional de vocație, noul președinte al AP NATO este și membru al Comisiei pentru Afaceri Europene și vicepreședinte al Delegației pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Șanse.

În plus, ea este membră a Comisiei Naționale pentru Eliminarea Minelor Antipersonal și a Munițiilor cu dispersie.

Mecanismul prin care ea a ajuns în fruntea Adunării Parlamentare NATO este unul al "alternanței", similar și cu ceea ce se practică în Parlamentul European. Sunt alternate partidele politice și, cum fostul președinte al Adunării NATO era un democrat din SUA, Gerald Connolly, cutuma cerea ca rolul să-i revină acum unui conservator din Europa, iar cum Franța avea o femeie conservatoare (membră a partidului Les Républicains) ca vicepreședintă a Adunării, iar acest post nu a revenit încă niciodată până acum unei femei, a tras cartea câștigătoare.

Joëlle Garriaud-Maylam, care este și colonel în rezervă, nu doar că și-a afișat ani de-a rândul peste tot filo-putinismul, dar, invitată în toamna trecută la Sankt-Petersburg la nunta Marelui Duce moștenitor al Romanovilor, ea a sărbătorit la locuința lui Putin și a postat pe Facebook fotografii cu ea și diverse personalități, printre care și cu extremistul Aleksandr Dughin, pe care ea îl numește: “un pasionant politolog”.

Desigur, nu doar prezența ei, în toamna trecută, la masa lui Putin ridică semne de întrebare, dar și faptul că ea l-a lăudat pe ideologul Aleksandr Dughin, care îndeamnă pe față la anexarea unor țări vecine cu Rusia pentru a reface vechiul spațiu sovietic.

În aprilie anul trecut, senatoarea Joëlle Garriaud-Maylam postase pe Twitter laude fără rezerve pentru poliția rusă și felul în care s-a implicat în manifestațiile de protest după condamnarea opozantului Aleksei Navalnii.

De îndată ce ea a devenit, pe 21 noiembrie, președinta Adunării parlamentare a Alianței Nord Atlantice, site-ul NATO anunța că a declarat că Joëlle Garriaud-Maylam „condamnă Rusia și sprijină Ucraina“.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#adunarea parlamentara a nato, #presedinta, #Joelle Garriaud Maylam, #rusofila , #stiri externe